Neprimjerena izjava

NOVI PROBLEM ZA PLENKOVIĆA Radin zbog Brkića uskraćuje potporu Vladi

Zlatko Crnčec

Furio Radin, Foto: D. JELINEK

Furio Radin, Foto: D. JELINEK

Uskraćujem svoju podršku Vladi dok se premijer i HDZ ne distancisraju od Brkićeve izjave o manjinama. Te izjave definitivno ne spadaju o inkluziju o kojoj govori premijer Plenković



Saborski zastupnik talijanske manjine Furio Radin izjavio je danas za naš list da uskraćuje potporu Vladi Andreja Plenkovića dok se on i HDZ ne distanciraju od izjava zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića.


– Uskraćujem svoju podršku Vladi dok se premijer i HDZ ne distancisraju od Brkićeve izjave o manjinama. Te izjave definitivno ne spadaju o inkluziju o kojoj govori premijer Plenković.


One su u suprotnosti ne samo sa Ustavom, Ustavnim zakonom  o pravima nacionalnih manjina već i s proklamiranim programom Vlade, rekao je Radin. Dodao je da ako do distanciranja ne dođe da je moguće da su novi parlamentarni izbori pitanje tjedana.




Brkić je u ponedjeljak izjavio za jedne dnevne novine da o tome što će se događati u Hrvatskoj odlučuju samo “Hrvatice i Hrvati”, a kasnije je tek donekle ublažio ovu svoju izjavu.


Radin podržava Vladu Andreja Plenkovića od njenog formiranja, a glasao je i za izbor Gordana Jandrokovića za predsjednika Sabora.