Ottu nova šansa

NIJE NAUČIO LEKCIJU Vlasnik psa koji je izgrizao ljude ne odustaje. Kupit će još opasniju vrstu

P. N.

Foto Facebook

Foto Facebook



Trogodišnji pas Otto, koji je prije malo više od tjedan dana izgrizao petero ljudi u Zagrebu, nakon čega je oduzet vlasnicima i smješten u Sklonište za nezbrinute životinje u Dumovcu dobio je novu šansu za život. Veterinarska inspekcija Državnog inspektorata izvijestila je da će Otto dobiti priliku za socijalizaciju i školovanje, čime se privremeno odgađa provođenje rješenja o eutanaziji. 


– Zaslužuje maženje i paženje, pa je kod nas u Dumovcu dobio prostranu nastambu u kojoj trenutačno uživa na suncu. Hvala svima koji nam se javljate sa željom da ga posjetite ili nam nudite neki oblik pomoći oko njega, ali trenutačno su mu potrebne samo vaše dobre želje. Uskoro ga čekaju resocijalizacija i školovanje, pa mu sada odgovara mir. Prvi je to korak da sve prođe što uspješnije, napisali su na Facebook stranici azila Dumovec uz fotografije trogodišnjeg psa pasmine cane corso.


– Dat ćemo sve od sebe da pas uspješno prođe resocijalizaciju i školovanje kako bi se u ponovljenom postupku utvrdilo da Otto zaslužuje život, rekao je za Jutarnji list Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.





Ottov bivši vlasnik Ivan Sporiš naglasio je, pak za Jutarnji kako je najvažnije da pas ostane na životu i da je ostavljanje Dumovcu bio uvjet da ostane na životu.


– Nisam bio dobar vlasnik jer sam ga odgojio kao maznu mačku, a ne vojničkim drilom – rekao nam je Sporiš, koji, pak, planira kupiti novog borbenog psa, japansku tosu.


– Da, svakako. Imao sam šarplaninca koji je puno žešća pasmina od cane corso. Trenutačno mi je u planu nabaviti japansku tosu. To je carski pas kojeg sam već imao, ali sam je radi selidbe u inozemstvo morao pokloniti, rekao je za Jutarnji Sporiš, dodajući da će novog psa preuzeti njegova partnerica Tamara T., kojoj je Otto pobjegao kad je napao prolaznike, budući on više ne smije posjedovati opasne pasmine.