Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. studenoga 2019.
Ispis članka: NI MILANOVIĆEVCI, NI BERNARDIĆEVCI Tko stoji iza "neretvanske grupe" i što može donijeti SDP-u? - Novi List

NoviList.hr

NI MILANOVIĆEVCI, NI BERNARDIĆEVCI Tko stoji iza "neretvanske grupe" i što može donijeti SDP-u?

Treća struja

12. kolovoz 2018 20:39

Napisao: Tihana Tomičić

Neretvanska grupa čini treću struju u SDP-u, oni nisu ni milanovićevci ni bernardićevci, zazivaju promjene i novi, zdraviji SDP, a ponovno će se sastati vrlo uskoro, negdje u središnjoj Hrvatskoj

Foto Ivo Čagalj / PIXSELL

Maraton lađa poslužio je, prema najavama, da se okupe mladi SDP-ovi gradonačelnici, predsjednici lokalnih organizacija i drugi, na čelu s gradonačelnikom Ploča Mišom Krstičevićem, i da poruče da SDP-u trebaju promjene u funkcioniranju stranke i kreiranju novih sadržaja. 

Sastanak, na kojem nisu bili potpredsjednici stranke Zlatko Komadina i Rajko Ostojić, trajao je šest sati, a neformalna je poruka da gradonačelnici ostaju pri stavu, koji su ranije iznijeli u pismu članstvu, da je aktualni predsjednik Davor Bernardić ostao bez podrške za nastavak vođenja stranke. 

Naravno, u svojoj izjavi Krstičević to ne iznosi tako decidirano, ali kaže:

– Otvorili smo desetak tema, o programima, o sadržaju i o vođenju stranke i zaključak je: SDP-u trebaju promjene. Najviše u sadržaju, u onome što nudimo biračima. Atmosfera je bila odlična, pozitivna i napokon se vraća motivacija za rad u SDP-u. 

Na pitanje što to sve znači, Krstičević kaže da je normalno da su birači bježali od SDP-a kad su vidjeli da se liste za Sabor kreiraju isključivo voljom jednog čovjeka, bivšeg predsjednika Milanovića, a ne po lokalnim uspjesima na terenu i ni po kakvim drugim objektivnim referencama. 

– Moramo vratiti najbolje ljude i sadržaj u stranku te nove komunikatore među kojima će se prirodnim putem selekcionirati novi lideri. Pritom će za sve biti mjesta, ali ne i za one koji se rukovode samo osobnim interesima – pojašnjava. 

Neretvanska grupa čini treću struju u SDP-u, oni nisu ni milanovićevci ni bernardićevci, zazivaju promjene i novi, zdraviji SDP, a ponovno će se sastati vrlo uskoro, negdje u središnjoj Hrvatskoj. 

Ovim sastankom, smatra se, počeo je proces detronizacije Bernardića koji, bez Neretvanske grupe, ostaje i bez podrške većine u Glavnom odboru te bi uskoro mogao odstupiti s čela stranke.