Vođa Demokrata zgrožen

Mirando Mrsić o uklanjanju snjegovića: ‘U Hrvatskoj je na djelu ozbiljna cenzura’

P. N.

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

'Već sutra možemo očekivati da ćemo kao društvo umjesto naprijed, napraviti korak unatrag. Uklanjanje snjegovića pod izlikom vrijeđanja vjerskih osjećaja nije kultura, to je jednoumlje, tiranija i kulturni fašizam. Protiv toga se treba boriti', zaključio je Mrsić



Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić komentirao je slučaj uklanjanja snjegovića u Velikoj Gorici.


„Nije normalno da se u Hrvatskoj, 2019. s javnog prostora uklanjaju umjetnička djela pod izlikom da vrijeđaju vjerske osjećaje građana. Slučaj uklanjanja snjegovića u Velikoj Gorici alarm je da se u Hrvatskoj dešava ozbiljna cenzura na javnom prostoru pod izlikom vrijeđanja vjerskih osjećaja”, upozorio je Mirando Mrsić, predsjednik stranke Demokrati.


“Kultura, umjetnost su uvijek u povijesti propitkivali društvo i na neki način provocirali, jer je to i zadaća umjetnosti. Ne vidim što to u snjegovićima vrijeđa vjerske osjećaje i kako su snjegovići dio vjerske kulture. Ovo podsjeća na zemlje u kojima je vlast u rukama vjerskih vođa, a vjerska policija uvodi ćudoređe po ulici”, naglasio je Mrsić.




“Hrvatska mora biti daleko od toga! Ako se nastavi ovako, već sutra možemo očekivati popis zabranjenih knjiga, zabranjene glazbe i sl. Već sutra možemo očekivati da ćemo kao društvo umjesto naprijed, napraviti korak unatrag. Uklanjanje snjegovića pod izlikom vrijeđanja vjerskih osjećaja nije kultura, to je jednoumlje, tiranija i kulturni fašizam. Protiv toga se treba boriti“, zaključio je Mrsić.