Pulski gradonačelnik oprezan

Miletić o rješenju za srpanjske plaće u Ulaniku: ‘Ne vjerujem dok ne vidim!’

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

'Od jučer do danas se ništa nije promijenilo. Jutros nije bilo rješenja, a danas poslijepodne ga ima. To znači da se može ako se hoće i da je rješenje za Uljanik samo pitanje političke volje HDZ-ove Vlade, istaknuo je Boris Miletić



PULA Pulski gradonačelnik Boris Miletić je, komentirajući u nedjelju neslužbene informacije prema kojima se pronašlo rješenje za srpanjske plaće radnika Uljanika, poručio: »Ne vjerujem dok ne vidim!«


»U posljednjih nekoliko tjedana čuli smo puno puta da je Vlada našla rješenje za Uljanik. Ne vjerujem dok ne vidim! Od jučer do danas se ništa nije promijenilo. Jutros nije bilo rješenja, a danas poslijepodne ga ima. To znači da se može ako se hoće i da je rješenje za Uljanik samo pitanje političke volje HDZ-ove Vlade« istaknuo je Miletić u pisanoj izjavi za medije.


U tom se kontekstu upitao i zašto se toliko čekalo i mučilo ljude, odnosno radnike Uljanika.




»Ne znam zašto su ovoliko čekali i mučili ljude. Nadam se da će pred radnike izaći s dugoročnim rješenjem, a ne da radnici za tri tjedna ponovno prolaze kroz istu agoniju«, poručio je gradonačelnik Pule Boris Miletić.


Neki hrvatski mediji su u nedjelju, pozivajući se na neslužbene izvore, izvijestili kako će se plaća za srpanj radnicima Uljanika rješavati preko komercijalnih banaka, a dogovor s Europskom komisijom je da se to neće tretirati kao nedozvoljena državna potpora, ukoliko će biti potrebna državna jamstva, već kao doprinos države planu restrukturiranja.


Uljanik, štrajk u Uljaniku, Boris Miletić,