Ante Jakov

Milanovićev sin zaposlio se kao novinar na televiziji splitskog bespravnog graditelja

Portal Novilist.hr

Foto Facebook

Foto Facebook



Sin novoga hrvatskog predsjednika Ante Jakov Milanović odlučio je napraviti predah od studija prava u Nizozemskoj i okušati se na splitskoj televiziji Jadran, gdje od siječnja honorarno radi kao dopisnik iz Zagreba, piše Slobodna Dalmacija.


Na TV Jadran već je objavio prve priloge pa je tako ovog tjedna izvještavao s međureligijske konferencije “Ljudsko bratstvo, temelj mira i sigurnosti u svijetu”, održane u Zagrebu. Vlasnik TV Jadrana je splitski poduzetnik Stipe Latković, inače poslovni partner Zorana Milanovića i kum bivšeg predsjednika Stjepana Mesića.


Na jednom od sučeljavanja Milanović se pohvalio da je pružao konzultantske usluge i tvrtki iz Šestanovca koja se bavi proizvodnjom obuće. Riječ je o Latkovićevoj “Splićanka – Obući”, koja stoji iza poznatog brenda medicinske obuće Dr. Luigi. Tvrtka je nedavno izgubila 18 godina dugi sudski spor s Općinom Šestanovac oko Općinskog doma koji je tijekom privatizacije došao u Latkovićeve ruke.




U široj javnosti Latković se spominjao po bespravnoj gradnji kod Omiša. Njegova građevinska tvrtka je u uvali Veliko žalo na Vruji, u zaštićenoj zoni na potezu između Omiša i Makarske, bez potrebnih dozvola sagradila mul dug devet metara. Nakon što je dobio zabranu građevinske inspekcije, na istoj je lokaciji sagradio i drugi mul. Pa onda, opet bez dozvola, i lukobran, objekte Vruje Resorta i vodospremu, piše Slobodna.