Kraj sage

Milanović o osnutku Odbora za Oluju: ‘Jesmo to konačno riješili?’

Hina

Premijer Zoran Milanović kratko je prokomentirao usvajanja odluke



ZAGREB – Vlada je u četvrtak na sjednici donijela odluku o osnivanju Organizacijskog odbora za organizaciju i provedbu središnjeg obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.


Premijer Zoran Milanović kratko je prokomentirao usvajanja odluke i pritom se neizravno referirao na jučerašnju izvanrednu konferenciju za novinare predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović.


Upitao je, naime, ministra obrane Antu Kotromanovića je li to pitanje konačno riješeno, te potom dodao: »Neće biti izvanredne presice?«




 Ministar Kotromanović izrazio je nadu da je sada sve riješeno te da neće biti izvanredne konferencije za novinare.


Uz Kotromanovića, koji je predsjednik Organizacijskog odbora, u odboru su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, general zbora Drago Lovrić, te po jedan predstavnik Hrvatskoga sabora, Ureda predsjednice Republike, Ureda predsjednika Vlade, MUP-a, Ministarstva branitelja te Državne uprave za zaštitu i spašavanje.


Članovi Organizacijskog odbora bit će i predstavnici Zagreba i Knina, a po potrebi će Kotromanović moći uključiti i druge osobe.


Novac za organizaciju proslave 20. obljetnice »Oluje« osigurava se u proračunu za ovu godinu na razdjelima nadležnih državnih tijela.


Vladina odluka uslijedila je nakon što je u srijedu Odbor za središnje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 20. obljetnice »Oluje« jednoglasno odlučio da će obljetnica biti obilježena vojnim mimohodom u Zagrebu 4. kolovoza i središnjom proslavom 5. kolovoza u Kninu.