Premijer ne odustaje

Milanović o aferama: U odnosu na DORH smo u velikom hendikepu, puno stvari ne znamo i saznajemo ih iz medija

Hina

»Čitajući optužnice, mogu ljudima vjerovati na riječ«, kazao je Milanović najavivši da će Sabu na sjednici Presjedništva SDP-a vrlo otvoreno pitati o nekim stvarima iz optužnice, primjerice »gdje je novac, gdje je zadnja lipa«



ZAGREB – Premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović komentirao je danas slučajeve Sabo i Lovrić Merzel poručivši kako afere uvijek štete, ali SDP ne bježi od političke odgovornosti.


»Mi smo u odnosu na DORH u velikom hendikepu jer puno stvari ne znamo i saznajemo ih iz medija i s web stranica«, rekao je Milanović novinarima nakon predaje lista za europske izbore.


Poštuje, kaže, rad USKOK-a i DORH-a i ne dovodi ih u pitanje, a na kraju će se pokloniti odluci suda.




»Čitajući optužnice, mogu ljudima vjerovati na riječ«, kazao je Milanović najavivši da će Sabu na sjednici Presjedništva SDP-a vrlo otvoreno pitati o nekim stvarima iz optužnice, primjerice »gdje je novac, gdje je zadnja lipa«.


Ne dopuštam da se SDP dovodi u vezu s tim i sve ovo skupa nema veze s SDP-om, poručio je Milanović.


»Boriš se za povjerenje građana non-stop, teško ga je održati u ovakvoj situaciji, jer je filozofija u ovom trenutku da su svi isti, a nema smisla da ja ponavljam da nisu svi isti, nego da su razlike ogromne«, rekao je šef SDP-a.


Na pitanje hoće li u srijedu na Predsjedništvu biti riječi o slučaju Merzel odgovorio je potvrdno.


Rekao sam već kakve ćemo odgovore tražiti u vezi vukovarskih slučajeva, a odlučit ćemo kao Predsjedništvo stranke u skladu sa Statutom, koji možemo tumačiti na ovaj ili onaj način, ali od političke odgovornosti ne možemo pobjeći, jer smo tu da politički odgovaramo, kaže Milanović.