Ministar do daljnjega

Marić demantirao glasine o odlasku u Adris: “Nemam nikakve razgovore ni pregovore”

Portal Novilist.hr

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek

Zaista ne znam tko je ni zašto plasirao tu informaciju. Koliko znam, ja sam ministar financija u Vladi Republike Hrvatske i do daljnjega sam to, rekao je ministar



PULA Ministar financija Zdravko Marić demantirao je Glas Istre, prema čijim bi neslužbenim informacijama trebao početkom sljedeće godine nastaviti svoju karijeru u Adrisu, jednoj od najvećih kompanija u Hrvatskoj koja se bavi turizmom, osiguranjem i prehrambenom industrijom.


“Zaista ne znam tko je ni zašto plasirao tu informaciju. Koliko znam, ja sam ministar financija u Vladi Republike Hrvatske i do daljnjega sam to”, rekao je ministar.


“Ne bih ništa dalje govorio, dodavao ni oduzimao, nemam nikakve razgovore ni pregovore. Radim svoj posao kao ministar financija”, rekao je Marić novinarima ispred središnjice HDZ-a.




Obzirom na golemo iskustvo koje ima u realnom sektoru, prije svega u Agrokoru gdje je radio kao izvršni direktor za strategiju i tržište kapitala, u Glasu Istre su pretpostavljali da Marić ne bi samo ušao u Upravu Adrisa kao jedan od članova, već postoji opcija, upravo zbog godina staža i iskustva koje je stekao u nekadašnjem carstvu Ivice Todorića, da zasjedne na mjesto predsjednika Uprave Adris Grupe.


No, to zasad ostaju samo pretpostavke. Naime, iz Adrisa su za Večernji poručili da nemaju što komentirati: “Voljeli bismo da možemo komentirati, ali nemamo što. Adris kotira na Zagrebačkoj burzi i obvezni smo, u skladu s pravilima, pravodobno objavljivati točne informacije”.


Krajem kolovoza ove godine u javnosti se pojavila priča o tome kako Marić želi otići iz Ministarstva financija i vratiti se u realni sektor zbog političkih pritisaka i zasićenja poslom u Vladi koji obavlja.


Trenutno su u Upravi Adrisa najveći pojedinačni dioničar Ante Vlahović kao predsjednik, te Tomislav Popović, Marko Remenar i Stipanka Ivandić Štefanek kao članovi. Remenar i Ivandić Štefanek kadar su iz Zagrebačke banke i orijentirani su prije svega prema upravljanju financijskim poslovanjem, dok je Popović, koji je član Uprave i u Maistri, zadužen za tu turističku tvrtku unutar grupe.