Ministar zdravstva

Kujundžić se oglasio o Bandićevom stanju: ‘Nije životno ugrožen. Nalazi se u sigurnim rukama’

Hina

Foto Marko Prpić / PIXSELL

Foto Marko Prpić / PIXSELL



Ministar zdravstva Milan Kujundžić u subotu je novinarima izjavio da je dobrog zdravstvenog stanja i da nije životno ugrožen zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je zbog plućne embolije od sinoć na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, na Klinici za plućne bolesti Jordanovac.


»U dobrom je stanju, u bolnici je i životno nije ugrožen«, rekao je ministar Kujundžić novinarima nakon izbornog sabora Mladeži HDZ-a


»Gospodin Bandić je trenutno dobro. U sigurnim je rukama. I želim mu što skorije ozdravljenje«, dodao je Kujundžić koji je novinarima potvrdio i da je završena inspekcija u KBC-u Split, nakon prijave za primanje mita, a početkom tjedna bit će napisan i službeni nalaz.




Iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika priopćeno je u subotu da se Bandić javio na Kliniku za plućne bolesti Jordanovac KBC-a u petak zbog »kašlja koji traje unazad nekoliko dana«.


»Učinjenom obradom na Klinici dijagnosticirana je embolija pluća s ishodištem bolesti iz desne potkoljenične vene. Primljen je na postintezivnu njegu te se liječi sukladno svim smjernicama liječenja plućne embolije. Kliničko stanje gradonačelnika je stabilno«, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.