Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
26. siječnja 2020.
Ispis članka: Kujundžić o smrti mladića u Zaprešiću: Služba Hitne nije zakazala, sve je lege artis - Novi List

NoviList.hr

Kujundžić o smrti mladića u Zaprešiću: Služba Hitne nije zakazala, sve je lege artis

Preliminarni rezultat

15. kolovoz 2018 21:09

Napisao: P. N.

Kad bih prepoznao svoju odgovornost, dao bih ostavku isti tren. Ali sustav je, apsolutno, reagirao prema postavljenoj mreži i regulativi. Nije zatajio sustav niti je nešto propušteno učiniti po algoritmima. Kako mi kažemo, sve je lege artis

Kujundžić o  smrti mladića u Zaprešiću: Služba Hitne nije zakazala, sve je lege artis

Nakon što je tragična smrt mladića u Zaprešiću otvorila brojna pitanja o organizaciji i funkcioniranju Hitne  pomoći, ministar Kujundžić kojega se poziva na odgovornost za Večernji list je izjavio da je prema preliminarnim rezultatima postupljeno u skladu s pravilima struke.Nakon što je poslao inspekciju Ministarstva u zaprešićku, ali i županijsku Hitnu, Kujundžić je za  izjavio da, prema dosadašnjim rezultatima inspekcije, služba nije zakazala. Ponavlja da taj inspekcijski nalaz još nije dovršen i da bi u slučaju ikakva propusta sustava, odmah dao ostavku.

Je li gotov nalaz inspekcije?

Nadzor je napravljen, a zaključak i nalaz očekujem sutra. Stoga je sve ovo dosad preliminarni rezultat nadzora inspekcije.

Tko je zakazao?

Prema preliminarnim rezultatima, nije bilo zakazivanja sustava i postupljeno je u skladu s pravilima struke.

Osjeća li se odgovornim?

Kad bih prepoznao svoju odgovornost, dao bih ostavku isti tren. Ali sustav je, apsolutno, reagirao prema postavljenoj mreži i regulativi. Nije zatajio sustav niti je nešto propušteno učiniti po algoritmima. Kako mi kažemo, sve je lege artis, rekao je Kujundžić Večernjem listu.