Preliminarni rezultat

Kujundžić o smrti mladića u Zaprešiću: Služba Hitne nije zakazala, sve je lege artis

P. N.

Kad bih prepoznao svoju odgovornost, dao bih ostavku isti tren. Ali sustav je, apsolutno, reagirao prema postavljenoj mreži i regulativi. Nije zatajio sustav niti je nešto propušteno učiniti po algoritmima. Kako mi kažemo, sve je lege artis



Nakon što je tragična smrt mladića u Zaprešiću otvorila brojna pitanja o organizaciji i funkcioniranju Hitne  pomoći, ministar Kujundžić kojega se poziva na odgovornost za Večernji list je izjavio da je prema preliminarnim rezultatima postupljeno u skladu s pravilima struke.Nakon što je poslao inspekciju Ministarstva u zaprešićku, ali i županijsku Hitnu, Kujundžić je za  izjavio da, prema dosadašnjim rezultatima inspekcije, služba nije zakazala. Ponavlja da taj inspekcijski nalaz još nije dovršen i da bi u slučaju ikakva propusta sustava, odmah dao ostavku.


Je li gotov nalaz inspekcije?


Nadzor je napravljen, a zaključak i nalaz očekujem sutra. Stoga je sve ovo dosad preliminarni rezultat nadzora inspekcije.




Tko je zakazao?


Prema preliminarnim rezultatima, nije bilo zakazivanja sustava i postupljeno je u skladu s pravilima struke.


Osjeća li se odgovornim?


Kad bih prepoznao svoju odgovornost, dao bih ostavku isti tren. Ali sustav je, apsolutno, reagirao prema postavljenoj mreži i regulativi. Nije zatajio sustav niti je nešto propušteno učiniti po algoritmima. Kako mi kažemo, sve je lege artis, rekao je Kujundžić Večernjem listu.