Nabava aviona

Krstičević se iz Muenchena sprda s oporbom: ‘Nisu se baš pripremili, to je bio neuspjeh’

Portal Novilist.hr

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Vidjeli ste jučer da ništa nismo dobili od oporbe. To je jedan neuspjeh i žao mi je što se oporba nije pripremila iz pozicije, rekao je ministar Krstičević



MUENCHEN Ministar obrane Damir Krstičević u Muenchenu zajedno s premijerom Andrejom Plenkovićem sudjeluje na konferenciji o sigurnosti, na koju je stiglo 40-tak šefova država. Iz Muenchena je komentirao saborsku raspravu o SDP-ovoj interpelaciji zbog fijaska posla nabavke višenamjenskih borbenih zrakoplova od Izraela.


– Mi smo dali odgovore istinom i činjenicama i odbacili smo sve navode oporbe. Jučer sam očekivao od oporbe da osim pokušaja iznošenja neistine da u toj raspravi kažu neko iskustvo, kako oni to vide, taj drugi put za taj proces.


Mislim da nam je ta sposobnost strateški važna jer, vidjeli ste jučer, da toga nije bilo i da ništa nismo dobili od oporbe. To je jedan neuspjeh i žao mi je što se oporba nije pripremila iz pozicije kako oni to vide i kako smatraju da se to treba napraviti, kazao je Krstičević za RTL.




Dodao je kako se u Muenchenu sastao s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom, koji je, kaže, pohvalio Hrvatsku za njen doprinos u okviru NATO saveza.


– Rekao je da je Hrvatska pouzdan i vjerodostojan partner. Znate da mi već dugi niz godina sudjelujemo u misijama od Afganistana preko misije u Poljskoj, Litvi, u Iraku, a te misije koriste i hrvatskoj vojsci kako bi ona bila još bolja”, poručio je ministar iz Muenchena.


Dodao je kako, za razliku od prošle vlade koja je smanjila proračun, Plenkovićeva vlada već treću godinu povećava ulaganje u obranu.


“Sad smo na nakih 1,31 i vodimo razgovore s NATO-om da nam se i neki drugi troškovi priznaju. NATO želi da do 2024. dođemo do 2%, a u odnosu na opremanje i modernizaciju trošimo 20% i naš je cilj da korak po korak jačamo i povećavamo proračun “, poručio je ministar za RTL.