Zrakoplovna kompanija

Krešimir Kučko podnio ostavku na mjesto predsjednika Uprave Croatia Airlinesa

Hina

Snimio Nenad REBERŠAK

Snimio Nenad REBERŠAK

Krešimir Kučko, kako se navodi, »prihvatio je novi poslovni izazov i napušta Croatia Airlines nakon punih 25 godina rada u kompaniji«



ZAGREB Krešimir Kučko podnio je ostavku na dužnost predsjednika Uprave Croatia Airlinesa s otkaznim rokom do 4. studenoga ove godine, priopćeno je u srijedu poslijepodne iz Croatia Airlinesa.


Krešimir Kučko je dužnost čelnog čovjeka Croatia Airlinesa počeo obnašati 1. rujna 2012. godine. Nakon isteka četverogodišnjeg mandata u rujnu 2016. godine ugovor mu je produljen još dva puta po šest mjeseci te još jednom u rujnu ove godine odlukom Nadzornog odbora tvrtke, podsjeća se u priopćenju.


»Kao predsjednik Uprave Krešimir Kučko uspješno je proveo proces restrukturiranja tvrtke te je za njegova mandata kompanija preokrenula negativan trend u poslovanju i četiri godine zaredom ostvarila neto dobit. U posljednje dvije godine Croatia Airlines proširio je mrežu odredišta s osam novih linija i dodatno učvrstio poziciju regionalnog lidera«, ističu iz kompanije u priopćenju.




Krešimir Kučko, kako se navodi, »prihvatio je novi poslovni izazov i napušta Croatia Airlines nakon punih 25 godina rada u kompaniji«.


Inače, natječaj za člana Uprave Croatia Airlinesa objavljen je u travnju ove godine, no pred Vladom još uvijek nije bio prijedlog novog čelnog čovjeka Croatia Airlinesa.