Nove loše vijesti

Krenuo lančani efekt: Od jutros blokirani i računi Agrokorovih dobavljača – Francka i Agrofructusa

Hina

Franck je od najvećih dobavljača Agrokora čiji je član Uprave Josip Budimir jedan od ključnih pregovarača od strane dobavljača u slučaju Agrokor



Prema javno dostupnim podacima Fine, u srijedu nešto prije 10 sati ujutro u blokadi su bili računi Francka i AgroFructusa. 


To su jedina dva veća Agrokorova dobavljača kojima su trenutno računi blokirani.


Naime, podaci Fine pokazuju da jutros oko 10 nije bilo blokada na računima npr. Kraša, Vindije, Badela 1862, Podravke, Dukata, Mlinara ili osječkog Žita.




Također, i dalje su u blokadi računi samog koncerna Agrokor, kao i većine njegovih tvrtki – Konzuma (osim računa u Karlovačkoj banci, otvorenog 31. ožujka ove godine), Leda, Jamnice, Zvijezde, PIK-a Vinkovci, Vupika, PIK-a Vrbovec, Belja, Mladine te Velpro-centra.


Finini podaci pokazuju kako račun Tiska više nije u blokadi, a nisu blokirani ni računi tvrtki Agrolaguna, Solana Pag, Roto dinamic te tvrtke A007, koja upravlja on-line trgovinom abrakadabra.


Franck je u srijedu objavio kako su njihove poslovne račune blokirale male banke koje nisu pristupile standstill aranžmanu, ali da stabilizaciju stanja na računu očekuju tijekom dana.


»Ovih dana suočeni smo s puštanjem naloga malih banaka koje još nisu pristupile standstill aranžmanu. Stabilizacija stanja na računu očekuje se tijekom dana s obzirom na planirane uplate«. stoji u izjavi Francka.