Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
11. prosinca 2018.
Ispis članka: Kovčo: Zagorec mi je rekao da je Petrač platio Sliškovu smrt! - Novi List

NoviList.hr

Kovčo: Zagorec mi je rekao da je Petrač platio Sliškovu smrt!

Šok u sudnici

11. svibanj 2011 15:40

Napisao: Ana Raić Knežević

Kovčo se prisjetio kako je uoči atentata 2001. na Sljemenu susreo Sliškovog ubojicu Jamesa Cappiaua u društvu s Petračem

Mijo Kovčo/foto: Ognjen ALUJEVIĆ

ZAGREB – Željko Golub je s Markom Nikolićem u Nizozemskoj kod Jamesa Cappiaua dogovarao ubojstvo Vjeke Sliška, posvjedočio je Mijo Kovčo, Sliškov šogor, na jučerašnjem nastavku suđenja Marku Nikoliću optuženom da je sudjelovao u likvidaciji »kralja poker aparata« 2001. godine na Cvjetnom trgu. Nikolić nije dostupan hrvatskom pravosuđu.

Kovčo je objasnio kako osobno poznaje Goluba te kako o njemu nema najbolje mišljenje.

– To je jedna podmukla hijena koja glumi gospodina, dodao je Kovčo podsjećajući kako je i nizozemski policajac Van Looyen to zapisao u jednoj bilješci nakon razgovora s Cappiauovom udovicom.

Sam Kovčo to je doznao od jednog poduzetnika bliskog Golubu, no njegovo ime  nije želio reći.

Iako je već u nekoliko navrata ispitivan u srijedu se po prvi puta prisjetio kako je uoči tog atentata na Sljemenu susreo Jamesa Cappiaua, koji je kasnije i pucao u Sliška, u društvu s Hrvojem Petračem.

– Petrača sam odmah prepoznao, dok sam Cappiauov lik tek kasnije iz novina povezao s osobom koja je ubila Vjeku, rekao je Kovčo iznenadivši sve u sudnici.

Ponovio je još jednom da mu je Vladimir Zagorec rekao kako iza Sliškove likvidacije stoji upravo Petrač, ali se ovoga puta odlučio otkriti i ime osobe koja ga je povezala s umirovljenim generalom.

– To je bio Mario Perić, inspektor u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj koji je daljnji rođak Zagorčeve supruge. Tijekom sastanka u Beču Zagorec mi je rekao da je Petrač platio Sliškovo ubojstvo, svjedočio je Kovčo prema čijim su riječima u likvidaciju njegovog šogora koja je pripremana na visokoj razini bili upleteni mnogi ljudi, pa i neki iz policije.

Upitan zašto je ranije kao počinitelje ubojstva osim Petrača spominjao i Nikicu Jelavića, Zorana Petrovića i Miljenka Žaju Krojfa, Kovčo je uzvratio da su oni bili jedan klan. 

Kad je Bagarić ubijen preuzeo ga je Jelavić, a kad je on završio u zatvoru na čelo klana došao je Petrač. Ne znam tko ga sada vodi. Golub je u svakom slučaju uvijek tu negdje oko njih, zaključio je Kovčo. Na nastavak suđenja bit će kao svjedok pozvan general Zagorec.