Mini saboru u Rijeci

Kosor: HDZ podnio tužbu protiv Željka Jovanovića; Jovanović: Jedva čekam sudski poziv

Damir Cupać



RIJEKA Premijerka Jadrana Kosor u ponedjeljak je na Mini saboru HDZ-a za 8. izbornu jedinicu koji je održan u Rijeci izjavila da je HDZ podnio tužbu protiv Željka Jovanovića zbog toga što, kako je poručila,  »nitko nas u HDZ-u neće proglašavati kriminalcima. Nećemo dati nikome da nas tako napada«.


Kosor je još jednom ponovila da borba protiv  korupcije mora stići i u Rijeku, pokucati na riječka vrata.


– Upravo iz ovoga grada poručuju da ispred njihovih vrata nema ništa, ali  mi ne govorimo što je ispred vrata nego što je iza njih. Nije bilo ešalona SDP-a da nisu napali mene ili HDZ, nazivali me muhom zuzarom, a HDZ-ovce kriminalcima. Na taj način samo su nas poticali da ustrajemo jer one koji imaju cilj ne mogu zaustaviti. Poručujem im, ja se vas ne bojim, mi se vas ne bojimo, odlučna je bila predsjednica HDZ-a koja se i ovoga puta dotaknula i Slavka Linića.




– Može Linić vrijeđati ministra unutarnjih poslova, nazivati ga špijunčinom, ali on će nastavi svoj rad – oni koji su se ogriješili o zakone morat će odgovarati. Unatoč Linićevim nasrtajima na pravosudna a tijela, kazala je Kosor.



Jovanović je prokomentirao izjave premijerke Kosor i putem svog Facebook profila gdje je ostavio kratki status: “Biserka Kosor nastavalja u svom stilu!”



– Ako je istina da su podnijeli tužbu protiv saborskog zastupnika za riječ izgovorenu u Saboru, to je još jedan dokaz kako Jadranka Kosor doživljava demokraciju. Ali, jedva čekam sudski poziv da predočim sve dokaze o, ne samo zločinačkom, nego i veleizdajničkom ponašanju vrha HDZ-a na čelu sa Ivom Sanaderom i Jadrankom Kosor – izjavio je nakon HDZ-ovog skupa u Rijeci SDP-ov zastupnik Željko Jovanović.


Na pitanje na koji čin veleizdaje misli, Jovanović kaže:


“Slažemo li se da je INA kompanija od vitalnog interesa za energetsku nezavisnost Hrvatske? Da li je istina da su, koliko znamo, Predsjedništvo HDZ-a i HDZ-ova Vlada bez opravdanih razloga jednoglasno donijeli odluku o prepuštanju upravljačkih prava INE kompaniji MOL? Konačno, slažemo li se da onaj tko našteti vitalnim, strateškim interesima domovine, a u korist neke strane zemlje, čini djelo veleizdaje. To je odgovor”.