Otišao u politiku

Kolakušić podnio ostavku na dužnost suca: “Ne zanimaju me fotelje”

Hina

Mislav Kolakušić / Foto: I. TOMIĆ

Mislav Kolakušić / Foto: I. TOMIĆ

Pokušao sam unutar pravosuđa u svih 20 godina učiniti sve da zaštitim imovinu građana Republike Hrvatske, podnosio sam kaznene prijave Uskoku, gdje i malo dijete vidi da se radi o kaznenome djelu, i sve je to rezultiralo apsolutno ničime, poručio je Kolakušić



Sudac Mislav Kolakušić priopćio je u ponedjeljak da je podnio Državnome sudbenom vijeću (DSV) ostavku na dužnost suca Trgovačkoga suda s danom 24. svibnja 2019. godine.


»Ne zanimaju me fotelje, a ona sudačka je itekako poželjna. Na izbore idem kao običan građanin«, objavio je Kolakušić, predsjednik udruge Antikorupcija i nositelj nezavisne kandidacijske liste za Europski parlament.


»Pokušao sam unutar pravosuđa u svih 20 godina učiniti sve da zaštitim imovinu građana Republike Hrvatske, podnosio sam kaznene prijave Uskoku, gdje i malo dijete vidi da se radi o kaznenome djelu, i sve je to rezultiralo apsolutno ničime. Hrvatskoj nedostaje pravde, morala i jednakosti i zato sam odlučio napustiti sud jer postoji samo jedno mjesto s kojega možete promijeniti Hrvatsku, a to je Vlada i 76 mandata u rukama«, poručio je.




Nakon što pobijedimo na svim predstojećim izborima, svima ćemo skenirati njihova imovinu, posebice dužnosnicima, najavio je Kolakušić.