Predali kandidacijske liste DIP-u

Koalicija Ljube Jurčića izlazi na izbore u jedanaest izbornih jedinica

Hina

Idemo na parlamentarne izbore u svih 11 izbornih jedinica, očekujemo najmanje jednog zastupnika u svakoj izbornoj jedinici, a gornji broj zastupnika za sada ne možemo predviđati, izjavio je Jurčić novinarima prije nego je s koalicijskim partnerima predao liste DIP-u



ZAGREB – Ljubo Jurčić nositelj je svih izbornih lista koalicije Blok umirovljenici zajedno-Primorsko-goranski savez-Hrvatska radnička stranka, koja na izbore izlazi u 11 izbornih jedinica, a koja je svoje kandidacijske liste danas predala Državnom izbornom povjerenstvu (DIP).


»Idemo na parlamentarne izbore u svih 11 izbornih jedinica, očekujemo najmanje jednog zastupnika u svakoj izbornoj jedinici, a gornji broj zastupnika za sada ne možemo predviđati«, izjavio je Jurčić novinarima prije nego je s koalicijskim partnerima predao liste DIP-u.


Naglasio je kako je njegova koalicija, koju čini Blok umirovljenici zajedno, Primorsko-goranski savez i Hrvatska radnička stranka okupljena oko gospodarskog i socijalnog programa Hrvatske ekonomske inicijative, već polučila uspjeh, budući da se okupila prije tek nekoliko mjeseci.




Većina njegovih koalicijskih partnera novi su ljudi na političkoj sceni te, kako je kazao, imaju drugačiji pogled na hrvatsku državu i sa željom zaustavljanja stagnacije kako u ekonomiji tako i u području socijale.


»Vidimo puno prostora da se to napravi, ali isto tako vidim malo vremena da to napravimo. Mi imamo plan i program da to napravimo u relativno kratko vrijeme, da hrvatski građani uživaju svoje resurse u vlastitu korist«, rekao je Jurčić.


Na novinarsko pitanje misli li da ima prostora za nove ljude, s obzirom na izraženu bipolarizaciju na hrvatskoj političkoj sceni, odgovorio je kako je velik broj birača neopredijeljen, jer rješenje problema ne vidi ni u jednom od dva bloka, te da njegova koalicija upravo tu vidi prostor za sebe.


»Gledajući situaciju da je Hrvatska danas jedna od rijetkih zemalja u Europi i svijetu koja još uvjek stagnira, kada gledamo kako se do sada politika vodila i statistike da je veliki broj birača neopredijeljen jer ne vidi ni u jednom ni u drugom bloku rješenje hrvatskih problema niti ostvarivanje hrvatskih ciljeva, onda tu postoji ogroman prostor koji može iskoristiti treći blok i mi to upravo namjeravamo učiniti«, rekao je Jurčić.


Novinare je zanimao i njegov komentar o izbornoj suradnji HDZ-a i DC-a, na što im je odgovorio kako je Hrvatska slobodna država u kojoj svatko može dati ponudu u kojem obliku namjerava izaći na izbore, ali da je konačna odluka na hrvatskim biračima.