Potražni psi

Karlovačkim vatrogascima darovano štene: Gdje je stao Rex, nastavit će Foxy

Portal Novilist.hr

Foto DVD Karlovac

Foto DVD Karlovac



Karlovački vatrogasci nedavno su izgubili potražnog psa Rexa, koji je podlegao ozljedama, koje su mu nanijeli provalnici. Rexova pogibija pogodila je mnoge u Hrvatskoj. Oibtelj Vidović s područja Pokupskog javila se vatrogascima i ponudila štene.


– Na Facebooku mi je netko napisao kako želi da se Rex brzo oporavi i da jednog dana spasi upravo one koji su ga ozlijedili. Upravo to mi je olakšalo odluku da krenemo ispočetka s novim psom i mislim da je to jedini ispravan način, rekao je za 24 sata Dejan Ranitović, vatrogasac DVD-a Karlovac.


On je s Rexom trenirao kako bi postao licencirani potražni pas i sudjelovao u akcijama potrage za ljudima. Krajem srpnja, dok je bio u dvorištu, Rexa je napao provalnik i izudarao metalnom palicom po glavi. Provalnik još nije nađen, a Rexa se liječilo infuzijom i teškim lijekovima. Nakratko je uspio ustati, čak i šetati. No, nažalost 4. kolovoza doživio je moždani udar i umro.




Gdje je stao Rex, sad bi trebala nastaviti Foxy, kujica belgijskog ovčara, koju je karlovačkim vatrogascima darovala obitelj Vidović.


– Gledali smo njezine osobine te jako dobro reagira na zvukove i lopticu. Ima jako dobre predispozicije postati dobar potražni pas. Osim toga, ovo je dobra prilika za cijelu obitelj, da se trgnemo i dobijemo jednu novu snagu, rekao je Dejan Ranitović.


Foxy se dobro snašla u novom domu. Čipirana je, dobila je cjepiva i morat će biti u karanteni najmanje dva tjedna.


– Ona puca samopouzdanjem i ima odličan nagon, ispričao je za 24 sata vatrogasac Dejan Ranitović.


Policija i dalje nastavlja istragu napada na Rexa.