Čestitka iz Zagrebačke nadbiskupije

Kardinal Bozanić čestitao Milanoviću: Crkva i država pozvane su na suradnju i dijalog

Hina

snimio Ivica Tomić

snimio Ivica Tomić

"Taj dijalog teži jačanju međusobnog poštovanja i razumijevanja kao i sprječavanju ili ispravljanju eventualnih nesporazuma, imajući uvijek pred sobom iste interese, a to su ljudi, napose oni najugroženiji, kao i zajedničko dobro", navodi kardinal.



ZAGREB – Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić čestitao je danas izabranom predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću istaknuvši važnost suradnje Crkve i države u interesu hrvatskog naroda.


S novom dužnošću preuzima se teret nimalo lake odgovornosti, što zaslužuje ohrabrenje i suradnju svih članova i sastavnica društva, ističe Bozanić u čestitki izražavajući Milanoviću najbolje želje za visoku dužnost koja mu je povjerena, a koja uključuje brigu za boljitak hrvatskoga naroda i svih hrvatskih građana.


Crkva i država, ističe kardinal, pozvane su na suradnju i dijalog da bi se u hrvatskom društvu promicali sloga i pravda, mir i napredak.




“Taj dijalog teži jačanju međusobnog poštovanja i razumijevanja kao i sprječavanju ili ispravljanju eventualnih nesporazuma, imajući uvijek pred sobom iste interese, a to su ljudi, napose oni najugroženiji, kao i zajedničko dobro”, navodi kardinal.


Na općeprihvaćenom i čvrstom temelju hrvatskog identiteta, što ga obilježava bogata tradicija prožeta kršćanstvom, moguće je bez bojazni i ugroženosti njegovati slobodu i ljepotu razlika u mišljenjima, pogledima i stvaralačkom življenju te otvorenost za suradnju i prijateljstvo sa svim narodima, poručuje Bozanić.