Burno u parlamentu

“Kad smo već iznajmili Sabor mogli smo i Jandrokovića kao batlera, a Reinera kao zabavljača”

Hina

Foto: D. JELINEK

Foto: D. JELINEK



Rebalans državnog proračuna u kojem u srijedu raspravlja Hrvatski sabor pretvorila se u poslijepodnevnim satima u međusobno prepucavanje vladajućih i oporbe na temu iznajmljivanja sabornice ali i članstva u Komunističkoj partiji.


SDP-ovi zastupnici u pojedinačnoj raspravi podsjetili su na odluku o iznajmljivanju sabornice za sjednicu Predsjedništva i Skupštine Europske pučke stranke . »Kako gledate na inovativnu metodu prikupljanja prihoda kroz iznajmljivanje Hrvatskog sabora«, zanimalo je Nenad Stazić (SDP) osvrnuvši se na povećanje prihoda u rebalansu.


Zapitao se i »zašto uz to nisu iznajmili i Gordana Jandrokovića pa da im bude batler, a možda i kolegu Željka Reinera s njegovom viteškom titulom i oklopom da zabavlja iznajmljivače«.




Njegov stranački kolega Gordan Maras ocijenio je sramotnim što se sabornica iznajmljuje podsjetivši da će taj tjedan biti stanka u radu Sabora, da bi se ljudi iz EPP-a »gostili i zabavljali«.


Martin Baričević (HDZ) ironično je replicirao Marasu da je stručnjak za sve probleme u državi. »Govoriti kao baštinik Komunističke partije o korupciji, to mi izgleda malo deplasirano«, kazao je SDP-ovcu.


Na to mu je Maras uzvratio kako misli da je on bio puno više u partiji. »Bivši član partije napada nekoga tko nije bio u partiji«, rekao je Maras napominjući da je i Ivan Šuker (HDZ) bio u partiji.


Na izlaganje Josipa Borića (HDZ) koji je kazao da se u vrijeme SDP-ove Vlade, dok je Maras bio ministar, rebalans donosio dva dva puta godišnje jer je uvijek bio krivo napravljen prozvani Maras je uzvratio kako bi se se »od Borićeve rasprave trebao napraviti transkript i podijeliti na Fakultetu političkih znanosti kako bi studenti vidjeli kakav zastupnik treba biti«.


»Tko nam dijeli lekcije, onaj koji je kao ministar imao svoj lift da ga vozi gore dolje i trošio nemilo«, uzvratio mu je Borić.


U cjelodnevnoj raspravi o rebalansu proračuna vladajući hvale odgovorno upravljanje državnim financijama, te održavanje stabilnosti , a oporba kritizira pitajući zašto u proračunu nema prostora za povećanje plaća u školstvu.