Poruka Darka Horvata

Kad Vlada osigura novac za Uljanik, ministar je jasan: plaće će dobiti radnici, ne i menadžeri

Orjana Antešić

Foto Denis Lovrović

Foto Denis Lovrović

Sasvim je sigurno da menadžerima, uz takva primanja, ova jedna plaća neće predstavljati problem



RIJEKA Kad Vlada osigura novac za srpanjsku plaću u riječkom 3. maju i puljskom Uljaniku, bušte će dobiti samo radnici, ne i nesposobni menadžment koji je najveću hrvatsku brodograđevnu grupaciju doveo na koljena. 


Prema informacijama koje smo dobili od predsjednika Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladena Novosela, ministar gospodarstva Darko Horvat na sastanku u Banskim dvorima jasno je poručio da će, ako se realizira ova najavljena nova financijska pomoć države, plaće biti isplaćene samo radnicima, ne i menadžmentu Uljanik grupe.


No, menadžeri Uljanika, prema pisanju domaćih medija, primali su osnovne plaće od 40.000 kuna neto, a postoje spekulacije da su ti iznosi sa dodacima prelazili i 100.000 kuna u bruto iznosu, uz isplate godišnjih bonusa.




Sasvim je sigurno da menadžerima, uz takva primanja, ova jedna plaća neće predstavljati problem.


Bez obzira na umirujuću poruku i obećanu pomoć koju su danas predstavnici radnika dobili u Banskim dvorima, štrajk se neće prekinuti. Treba sačekati kraj ovog tjedna kako bi se vidjelo hoće li se obistiniti ova Vladina obećanja.


Za srijedu je sazvana izvanredna sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Primorsko-goranske županije, upravo na temu aktualne situacije na riječkim navozima.