Nestao iz Upisnika

JOŠ JEDAN DOKAZ O ZATAŠKAVANJU? Vasinog spisa nema u službenoj evidenciji

P. N.

snimio Darko Jelinek

snimio Darko Jelinek

Podsjeća se, također, da je Upisnik Državnog odvjetništva "doista važan za rad te institucije", budući da su u njemu "navedeni svi podaci o određenom slučaju – o trenutku zaprimanja prijave ili saznanju za određeno kazneno djelo, o vrsti prijave, o podnositelju prijave te oštećeniku".



Ne postoji službena evidencija spisa koji Državno odvjetništvo nastoji rekonstruirati, a u kojem je stajala navodna umiješanost potpredsjednika Sabora Milijana Brkića u cuirenje policijskih informacija o slučaju organiziranog lanca prostitucije.


Otkrio je to portal Telegram, navodeći da je riječ o još jednom detalju koji ukazuje na moguće zataškavanje informacija koje je policija navela u predmetnom spisu.


– O spisu nema službene evidencije, poznat je samo njegov broj i to je sve, piše Telegram.




Podsjeća se, također, da je Upisnik Državnog odvjetništva “doista važan za rad te institucije”, budući da su u njemu “navedeni svi podaci o određenom slučaju – o trenutku zaprimanja prijave ili saznanju za određeno kazneno djelo, o vrsti prijave, o podnositelju prijave te oštećeniku”.


Telegram navodi da se u Upisniku “moraju nalaziti i podaci o svemu što je u određenom slučaju poduzeto”.


– Iz njega bi trebalo biti jasno i je li određeni spis možda prebacivan između različitih upisnika. Naime, radi se poseban upisnik za poznatog počinitelja i poseban za nepoznatog, dakle ako nepoznati počinitelj postane poznat, njegov spis se prebacuje u drugi upisnik, što naravno treba biti evidentirano u prvom, navodi Telegram.


U predmetnom spisu, koji DORH nastoji rekonstruirati, morale su se nalazi i policijske zabilješke s iskazima svjedoka koji su spominjali ulogu Milijana Brkića u curenju informacija prilikom policijske istrage.


Svjedoci su iskaze davali ina sudu, ali tamo nisu spominjali aktualnog potpredsjednika Sabora iz redova HDZ-a.