Vremenska prognoza

Istramet: Na Badnjak će zapuhati bura, riješit ćemo se kiše sve do kraja godine

Portal Novilist.hr

Ilustracija Istramet

Ilustracija Istramet

U drugom dijelu ponedjeljka zapuhat će bura, što će označiti kraj oblačnijeg i razmjerno toplog vremena.



RIJEKA Nakon perioda tmurnog jesenskog vremena uz dominantne južne vjetrove, na Badnjak stiže hladna fronta i bura, najavljuje Istramet.


U drugom dijelu ponedjeljka zapuhat će bura, što će označiti kraj oblačnijeg i razmjerno toplog vremena.


Hladna fronta ne donosi nam oborine, a glavnina hladnog zraka već do sredine srijede odmaknut će daleko od našeg područja dalje na istok. Izraženije zahladnjenje očekuje se u Slavoniji te u BiH.




Temperature zraka snizit će se za oko 5 °C, a naročito se to odnosi na jutarnje vrijednosti, odnosno u drugom dijelu tjedna ponovno valja očekivati izraženiji mraz.


Dnevne temperature zraka kretat će se uglavnom između 7 i 11 °C uz obilje sunčanog vremena.



Prema svemu sudeći stabilno vrijeme uz dominantan utjecaj anticiklone očekuje nas sve do kraja godine. Posljednji dan 2018. moglo bi obilježiti stabilno vrijeme uz jutarnji mraz i ugodne dnevne temperature zraka, piše Istramet.


Vrijeme u subotu


Pretežno oblačno vrijeme, na riječkom području i u gorju uz mjestimičnu slabu kišu. Ujutro je lokalno moguća sumaglica i magla. Puhat će većinom slab, tek na moru prema srednjem Jadranu povremeno umjeren jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 1 do 7 °C, dnevne vrijednosti između 9 i 13 °C.


Očekivanja za nedjelju


Pretežno oblačno vrijeme, u gorju krajem dana uz mogućnost mjestimične kiše. Puhat će slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera, na moru jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 2 do 8 °C, dnevne vrijednosti između 10 i 13 °C.


Najava za ponedjeljak


Pretežno oblačno vrijeme, u gorju uz mogućnost slabe kiše. Puhat će većinom slab sjeverozapadnjak i bura. Jutarnje temperature zraka od 3 do 9 °C, dnevne vrijednosti između 9 i 13 °C, najavljuje u svojoj trodnevnoj prognozi Istamet.