Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
10. prosinca 2019.
Ispis članka: Iran i Hrvatska za daljnje jačanje bilateralnih veza - Novi List

NoviList.hr

Iran i Hrvatska za daljnje jačanje bilateralnih veza

Prijateljske zemlje

4. ožujak 2013 19:48

Napisao: HINA

Iran i Hrvatska izrazili su potrebu za daljnjim razvijanjem odnosa na svim područjima, javlja u ponedjeljak iranska novinska agencija Fars nakon susreta predsjednika iranskog parlamenta Alija Laridžanija i Mladena Novaka, predsjednika Hrvatsko-iranske skupine prijateljstva u Hrvatskom saboru i zastupnika Hrvatskih laburista

Ali Laridžani / Foto Reuters

TEHERAN – Iran i Hrvatska izrazili su potrebu za daljnjim razvijanjem odnosa na svim područjima, javlja u ponedjeljak iranska novinska agencija Fars nakon susreta predsjednika iranskog parlamenta Alija Laridžanija i Mladena Novaka, predsjednika Hrvatsko-iranske skupine prijateljstva u Hrvatskom saboru i zastupnika Hrvatskih laburista.

»Gospodarski i trgovinski odnosi Irana i Hrvatske su odlični. Dvije prijateljske zemlje bi trebale iskoristiti sve kapacitete i prilike za daljnji razvoj odnosa«, kazao je Laridžani.

Novak je, prenosi agencija, kazao da Hrvatska pozdravlja razvoj odnosa između dviju zemalja, posebice na području gospodarstva i industrije. Zastupnik hrvatskog parlamenta je Larijaniju predao poziv za posjet Hrvatskoj.

Iran i Hrvatska su uspostavili diplomatske odnose 18. travnja 1992. Iran je bio sedma zemlja koja je priznala neovisnost Hrvatske.