Ponuda za 80,32 posto dionica

Interkapital: Albert Faggian jedini predao ponudu za kupnju Novog lista

Portal Novilist.hr

Podnositelj spomenute ponude je društvo Andre' d.o.o. iz Pule, Giardini 14, zastupano po direktoru g. Albertu Faggianu, a ponuđena kupovna cijena je 86.012.000,00 HRK. Obzirom da je utvrđeno da Ponuda u cijelosti udovoljava uvjetima iz Poziva, ponuditelj de u skladu sa odredbama Poziva biti pozvan na uplatu preostalog novčanog iznosa, stoji u priopćenju društva Interkapital



Albert Faggian, vlasnik Glasa Istre, jedini je poslao ponudu za kupnju 80,32 posto dionica Novog lista, služebno je objavila tvrtka Interkapital koju je za prodaju ovlastila Zagrebačka banka.


Početna cijena za paket od 80,32 posto dionica riječkog Novog lista d.d. je prema objavljenoj ponudi 86 milijuna kuna.Zagrebačka banka aktivirala je svoje založno pravo kao vjerovnik Diokija, kako bi vratila novac koji joj je dužna ta tvrtka.

U nastavku prenosimo priopćenje društva Interkapital:


Dana 12. studenog 2011. godine investicijsko društvo INTERKAPITAL VRIJEDNOSNI PAPIRI d.o.o. (u daljnjem tekstu: „INTERKAPITAL“) u Večernjem listu i Vjesniku oglasilo je te na web stranicama društva objavilo Poziv za podnošenje ponuda za kupnju 48.191 dionica izdavatelja NOVI LIST d.d. (u daljnjem tekstu: „Poziv“).




Dionice koje su predmet prodaje čine 80,32% ukupno izdanih dionica izdavatelja NOVI LIST d.d. iz Rijeke, Zvonimirova 20/a, oznake vrijednosnog papira NLST-R-A. Ovlaštenje za prodaju predmetnih dionica INTERKAPITAL je dobio od strane Zagrebačke banke d.d. iz Zagreba, Paromlinska cesta 2 kao Založnog vjerovnika u postupku izvansudskog namirenja zalogom osigurane tražbine u odnosu na Založne dužnike Dioki d.d. (imatelj 18.190 odnosno 30,32% ukupno izdanih dionica NLST-R-A) i Riječki list d.o.o. (imatelj 30.001odnosno 50,00% ukupno izdanih dionica NLST-R-A).


Radi velikog interesa javnosti, neovisno o obavijesti o izvršenoj transakciji izvan uređenog tržišta koja de u skladu sa odredbama Zakona o tržištu kapitala i primjenjivom podzakonskom regulativom uslijediti po izvršenju transakcije kako je predviđeno Pozivom, ovim putem priopdavamo javnosti da je temeljem Poziva prikupljena jedna ponuda.


Podnositelj spomenute ponude je društvo Andre’ d.o.o. iz Pule, Giardini 14, zastupano po direktoru g. Albertu Faggianu, a ponuđena kupovna cijena je 86.012.000,00 HRK. Obzirom da je utvrđeno da Ponuda u cijelosti udovoljava uvjetima iz Poziva, ponuditelj de u skladu sa odredbama Poziva biti pozvan na uplatu preostalog novčanog iznosa.


Kao što je i prethodno navedeno, Obavijest o izvršenoj transakciji izvan uređenog tržišta INTERKAPITAL de u skladu sa primjenjivom regulativom objaviti odmah po izvršenju transakcije.