Skijaška ''karavana''

Hrvatski skijaški tjedan: Oko 200 tisuća ljubitelja skijanja kreće prema europskim skijalištima

Biljana Savić

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Hrvatske putničke agencije kažu da bilježe od 10 do 30 posto veću prodaju ski aranžmana u odnosu na lanjsku sezonu, pri čemu su uobičajeno najtraženiji termini od 2. do 16. siječnja zbog školskih praznika

»Skijaši koji iz Hrvatske za vikend kreću put skijališta ne trebaju brinuti za snijeg jer će ga prema prognozama biti na svim popularnim skijalištima i baš se za vikend očekuje da ‘zabijeli’ sve kako treba«, ističe za Hinu direktor zagrebačkog Kompasa Ivan Pukšar.Kompas je ove sezone zabilježio 11-postotni porast prodaje skijaških aranžmana, a kao i svake godine skijanje najviše traže Zagrepčani, dok se promjena vidi u nešto većem zanimanju za talijanskim, a manjem za austrijskim skijalištima, što Pukšar pripisuje nešto povoljnijim cijenama u Italiji. Dosta se traži i Slovenija, što su zapravo tri tradicionalne skijaške destinacije za ski putnike iz Hrvatske.

»Bez obzira na prognozu, koja je sada ipak ‘sklonija’ skijanju, jer se na svim najtraženijim skijalištima najavljuje snijeg za vikend, svi koji putuju mogu biti mirni jer su osigurani uvjeti za skijanje osnježivanjem ako treba, kao i ostali sadržaji«, ističe voditeljica komunikacija Atlasa Nikolina Frklić. Iz agencija ističu i kako su cijene skijanja manje-više slične prošlogodišnjima. (H)