Odbor za imenovanje naselja

Hoće li glavni zagrebački trg promijeniti ime u Trg bana Jelačića i dr. Tuđmana?

Hina

NL arhiva

NL arhiva

Zagrebački Trg bana Josipa Jelačića mogao bi biti preimenovan u Trg bana Josipa Jelačića i dr. Franje Tuđmana ako takav prijedlog u utorak dobije »zeleno svjetlo« Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova Gradske skupštine i potom ga prihvate gradski zastupnici na  skupštinskoj sjednici u listopadu

ZAGREB Zagrebački Trg bana Josipa Jelačića mogao bi biti preimenovan u Trg bana Josipa Jelačića i dr. Franje Tuđmana ako takav prijedlog u utorak dobije »zeleno svjetlo« Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova Gradske skupštine i potom ga prihvate gradski zastupnici na  skupštinskoj sjednici u listopadu.Predsjednik tog skupštinskog Odbora Zoran Piličić (HDZ) Hini je izjavio da je Odbor dobio prijedlog Suzane Obrovac da se Trg bana Josipa Jelačića preimenuje u Trg bana Josipa Jelačića i dr. Franje Tuđmana.

Pojasnio je da svatko, od privatne do pravne osobe, ima pravo predložiti imenovanje ili preimenovanje ulica i trgova po svojoj želji i nahođenju, pa je tako i Suzana Obrovac dostavila svoj prijedlog o preimenovanju središnjeg zagrebačkog trga.


»To je legitiman zahtjev koji smo stavili na dnevni red, o njemu ćemo u utorak raspravljati i donijeti zaključke«, poručio je Piličić.


Što se tiče mogućnosti da Jelačić plac uskoro dobije novo ime, Piličić kaže kako je »sve moguće« i da ne može prejudicirati kakav će zaključak donijeti Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova.