Referendum o obitelji

HSP: Na referendumu o braku glasovati “za”

Hina

Pozvao je članove i pristaše HSP-a da se uključe i u proces prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma o promjeni dijela Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina koji se odnosi na uporabu jezika i pisma



Na konferenciji za novinare Srb je ustvrdio kako je dio hrvatskih medija u službi propagande protiv definicije braka kao životne zajednice muškarca i žene, koja se predlaže referendumskim pitanjem.


Pozvao je članove i pristaše HSP-a da se uključe i u proces prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma o promjeni dijela Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina koji se odnosi na uporabu jezika i pisma.


Srb je pozdravio jučerašnju izjavu osječkog gradonačelnika Ivice Vrkića da nadležna tijela istraže je li pri sklapanju ugovora o gradnji regionalnog odlagališta otpada s austrijskim tvrtkama “Strabag” i “Saubermacher” bilo nezakonitih i koruptivnih radnji, kako bi se ugovor proglasio ništavnim.




Upozorio je međutim da se s time “temeljito kasni”. Ocijenio je kako se nije smjelo čekati do trenutka kada je izgubljen prvostupanjski sudski spor s austrijskim tvrtkama jer je pitanje ima li vremena za provođenje istražnih radnji, a i moguću korupciju, dodao je, neće biti lako dokazati.


Govoreći o prijavi protiv hrvatskog nogometnog reprezentativca Josipa Šimunića Srb je kazao kako je prva reakcija nadležnog ministra Željka Jovanovića, nakon pobjede hrvatske reprezentacije protiv Islanda, umjesto čestitke nogometašima, bila najava prijave protiv Šimunića Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO).


Podsjetio je kako je ministar Jovanović nazočio i nogometnoj utakmici Srbije i Hrvatske u Beogradu na kojoj je zapaljena hrvatska zastava, no nakon toga, rekao je, nije bilo napuštanja utakmice niti bilo kakvog vidljivog izraza negodovanja u javnosti. Ostavljam hrvatskim građanima da sami zaključe o čemu se tu radi, poručio je Srb.


Ocijenio je kako se zapravo radi o potezima kojima se skreće pozornost s pravih problema, velike nezaposlenosti, teške gospodarske situacije i sve težeg života građana.