Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
7. prosinca 2019.
Ispis članka: HRELJA O DAVANJU PODRŠKE VLADI O tome će odlučiti središnja tijela stranke, ali ako će glas HSU-a biti presudan - nećemo podržati Vladu - Novi List

NoviList.hr

HRELJA O DAVANJU PODRŠKE VLADI O tome će odlučiti središnja tijela stranke, ali ako će glas HSU-a biti presudan - nećemo podržati Vladu

Predsjednik HSU-a

8. lipanj 2017 20:55

Napisao: HINA

HRELJA O DAVANJU PODRŠKE VLADI O tome će  odlučiti središnja tijela stranke, ali ako će glas HSU-a biti presudan - nećemo podržati Vladu

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) i saborski zastupnik Silvano Hrelja izjavio je u četvrtak predvečer, nakon izlaska iz Banskih dvora kako je s premijerom Andrejom Plenkovićem razgovarao o umirovljeničkim problemima, a da će o davanju podrške Vladi RH odlučiti članovi središnjih tijela HSU-a, koje će večeras kontaktirati putem e-maila.

Razgovarali smo isključivo o umirovljeničkim problemima i programskim smjernicama HSU-a koje su sadržane u 19 točaka i premijer Plenković ne negira nijedan od tih stavova, ali da poučen lošim iskustvom s potpisivanjem, premijer želi razgovarati od problema do problema, rekao je Hrelja novinarima.
»Ono što bi se moglo reći da je dogovoreno, je da bi se u ovoj godini trebao riješiti dodatak od 27 posto za nove umirovljenike i riješiti problem umirovljenika koji su imali dokupljenu mirovinu, najviše iz državnih firmi«, dodao je.

Hrelja kaže da bi se bez većih problema u ovoj godini moglo prenijeti i vlasništvo nad domovima umirovljenika na njihove osnivače, odnosno županije ili gradove.
»Oko toga nema prijepora za prvu godinu, a ostalo, premijer kaže, treba malo računati i predviđati u proračunima. Hoće li to zadovoljiti Predsjedništvo i Središnji odbor HSU, ja to ne znam«, izjavio je predsjednik HSU-a.

Potvrdio je da će večeras zato poslati e-mailove svim članovima Predsjedništva i Središnjeg odbora stranke neka se očituju, pri čemu nije želio prejudicirati njihovu odluku. No, kazao je Hrelja na novinarski upit, ako će glas HSU-a biti presudan, neće podržati Vladu.
»Ako ja dobro znam matematiku, vrti se negdje između 79 i 81 glas«, rekao je.
»Ja bih riskirao jer lako se može i ta koalicija napustiti ako se ne ispoštuje ono što piše u programskim načelima. Onaj tko ne riskira neće nikada ništa postići. Ja znam da je ovo neuobičajeno što se događa, ali je to svojevrsna žrtva za vraćanje rijeke u korito i neku mirniju plovidbu«, zaključio je Hrelja.