Nadziranje sigurnosno-obavještajnih agencija

HHO piše Ostojiću: Zašto je Mateša skinut s liste potencijalnih članova Vijeća za građanski nadzor?

P. N.

Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva

Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva

Ivan Zvonimir Čičak uime HHO-a ističe da se ime gospodina Mateše ne nalazi se na listi potencijalnih članova, koji upravo prolaze procedure saslušanja pred Odborom te moli Ranka Ostojića da javno odgovorit na temelju čega je dr. Zlatka Mateša skinut s liste potencijalnih članova Vijeća



Hrvatski helsinški odbor uputio je upit predsjedniku Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranku Ostojiću u svezi s popisom kandidata za Vijeće za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija.


HHO podsjeća da su hrvatski mediji objavili vijest da se pred Odborom a unutarnju politiku i nacionalnu sigurnos obavljaju razgovori s kandidatima za Vijeće za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija.


Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava (HHO) kandidirao je za člana u Vijeću svoga člana prof. dr. sc. Zlatka Matešu, dipl. iur., bivšeg predsjednika Vlade Republike Hrvatske, a sada ujedno i predsjednika Hrvatskoga olimpijskog saveza. Ivan Zvonimir Čičak uime HHO-a ističe da se ime gospodina Mateše ne nalazi se na listi potencijalnih članova, koji upravo prolaze procedure saslušanja pred Odborom te moli Ranka Ostojića da javno odgovorit na temelju čega je dr. Zlatka Mateša skinut s liste potencijalnih članova Vijeća.