Mostovac

Grmoja: Tražimo javno saslušanje bivše ministrice Martine Dalić, kako bi se saznalo na koje je medije vršila pritisak

P. N.

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek

Ima li on i sada obraza tvrditi da je Agrokor tema koja je završena i koja se sada reciklira, pitao je Grmoja, osvrčući se na izjave premijera Andreja Plenkovića



ZAGREB U povodu dijela iskaza USKOK-u u kojem bivša ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta i bivša potpredsjednica Vlade Martina Dalić navodi da je spriječila objavljivanje sadržaja sastanka o državnoj intervenciji u Agrokor, Mostov politički tajnik Nikola Grmoja zahtijeva hitno sazivanje tematske sjednice Odbora za informiranje, informatizaciju i medije.


„O tome koliko doseže arogancija i bezobrazluk aktualne Vlade, mnogo govori i činjenica da je njezina bivša potpredsjednica Martina Dalić vrlo nonšalantno, kao da je riječ o posve uobičajenom postupku, u svome iskazu USKOK-u navela kako je osobno spriječila objavljivanje određenih informacija.


Sada je očito da je ministrica Dalić koristila medije kao svoj osoban PR kanal i pritom od hrvatske javnosti skrivala esencijalno važne informacije o Agrokoru.“, izjavio je Grmoja.




„Činjenica da ključni ljudi Vlade otvoreno priznaju da utječu na uređivačku politiku medija i sprečavaju objavu informacija bitnih za javnost i društvo pokazuje kakva je zapravo sloboda medija u Hrvatskoj.


Odbor hitno mora raspraviti ove tvrdnje jer one nedvojbeno pokazuju da određeni mediji ne ispunjavaju svoju osnovnu funkciju, a to je objektivno i nepristrano informiranje javnosti i građana već djeluju kao servis vladajućih.“, izjavio je Nedjeljko Marković, vanjski član Odbora za informiranje, informatizaciju i medije te član Mostova savjeta za kulturu i medije.


Očito je da cjelokupnu političku elitu treba podsjetiti što znači rad za javni interes, kaže Grmoja.


„Pazite, mi smo u situaciji da ministrica odlučuje kako će se trošiti novac građana za spas jednog ogromnog koncerna i pritom smatra da je posve prihvatljivo to zatajiti od tih istih građana. Postavlja se i pitanje na koje je to medije ministrica Dalić vršila pritisak? Dokle seže koruptivna hobotnica Vlade Andreja Plenkovića?


Ima li on i sada obraza tvrditi da je Agrokor tema koja je završena i koja se sada reciklira? Zbog svega navedenog, tražim podršku kolega u Odboru za sazivanje tematske sjednice, ali i javno saslušanje bivše ministrice Dalić kako bi se saznalo na koje je medije vršila pritisak.“, zaključio je Grmoja.