Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 4
Sutra: 9° 9° 4
26. ožujka 2019.
Ispis članka: Grmoja: Tražimo javno saslušanje bivše ministrice Martine Dalić, kako bi se saznalo na koje je medije vršila pritisak - Novi List

NoviList.hr

Grmoja: Tražimo javno saslušanje bivše ministrice Martine Dalić, kako bi se saznalo na koje je medije vršila pritisak

Mostovac

24. kolovoz 2018 13:08

Napisao: P. N.

Ima li on i sada obraza tvrditi da je Agrokor tema koja je završena i koja se sada reciklira, pitao je Grmoja, osvrčući se na izjave premijera Andreja Plenkovića

Foto Darko Jelinek

ZAGREB U povodu dijela iskaza USKOK-u u kojem bivša ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta i bivša potpredsjednica Vlade Martina Dalić navodi da je spriječila objavljivanje sadržaja sastanka o državnoj intervenciji u Agrokor, Mostov politički tajnik Nikola Grmoja zahtijeva hitno sazivanje tematske sjednice Odbora za informiranje, informatizaciju i medije.

„O tome koliko doseže arogancija i bezobrazluk aktualne Vlade, mnogo govori i činjenica da je njezina bivša potpredsjednica Martina Dalić vrlo nonšalantno, kao da je riječ o posve uobičajenom postupku, u svome iskazu USKOK-u navela kako je osobno spriječila objavljivanje određenih informacija.

Sada je očito da je ministrica Dalić koristila medije kao svoj osoban PR kanal i pritom od hrvatske javnosti skrivala esencijalno važne informacije o Agrokoru.“, izjavio je Grmoja.

„Činjenica da ključni ljudi Vlade otvoreno priznaju da utječu na uređivačku politiku medija i sprečavaju objavu informacija bitnih za javnost i društvo pokazuje kakva je zapravo sloboda medija u Hrvatskoj.

Odbor hitno mora raspraviti ove tvrdnje jer one nedvojbeno pokazuju da određeni mediji ne ispunjavaju svoju osnovnu funkciju, a to je objektivno i nepristrano informiranje javnosti i građana već djeluju kao servis vladajućih.“, izjavio je Nedjeljko Marković, vanjski član Odbora za informiranje, informatizaciju i medije te član Mostova savjeta za kulturu i medije.

Očito je da cjelokupnu političku elitu treba podsjetiti što znači rad za javni interes, kaže Grmoja.

„Pazite, mi smo u situaciji da ministrica odlučuje kako će se trošiti novac građana za spas jednog ogromnog koncerna i pritom smatra da je posve prihvatljivo to zatajiti od tih istih građana. Postavlja se i pitanje na koje je to medije ministrica Dalić vršila pritisak? Dokle seže koruptivna hobotnica Vlade Andreja Plenkovića?

Ima li on i sada obraza tvrditi da je Agrokor tema koja je završena i koja se sada reciklira? Zbog svega navedenog, tražim podršku kolega u Odboru za sazivanje tematske sjednice, ali i javno saslušanje bivše ministrice Dalić kako bi se saznalo na koje je medije vršila pritisak.“, zaključio je Grmoja.