Grmoja: HDZ pokušao kupiti Runtića, prijavio ih je policiji

Hina

Nikola Grmoja, Foto: D. KOVAČEVIĆ

Nikola Grmoja, Foto: D. KOVAČEVIĆ



Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja izjavio je u nedjelju u Dubrovniku da je HDZ pokušao »kupiti« njihova zastupnika Hrvoja Runtića da ne glasa protiv Zdravka Marića te je odbacio izjave bivšeg Mostovca Ivice Relkovića ustvrdivši da bi Most počinio »suicid« kada bi izdao svoje ideale.


Saborski zastupnik Mosta Hrvoje Runtić rekao je za N1 da su ga »vrbovali« HDZ-ovci da ne glasa protiv Zdravka Marića u Saboru te je, kaže, sve prijavio i policiji.


”Bio je taj pokušaj kupovine, on je to prijavio policiju. Pristupili su mu s konkretnim prijedlogom rješenja njegovih svih financijskih problema i problema njegove supruge kako se ne bi pojavio na glasovanju o ministru Zdravku Mariću i kako bi dao glas za novog predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.




Očito da su se arhitekti ovog poteza premijera Plenkovića, malo preračunali i nemaju dovoljan broj ruku. Premijer je lagao cijelu naciju. Neka pokaže potpise i prestane s trgovinom”, rekao je Grmoja u izjavi za novinare u Dubrovniku.


Na pitanje novinara kako komentira izjavu nekadašnjeg ”gurua” Mosta Ivice Relkovića koji je ustvrdio da je Most počinio »samoubojstvo»vlastitog koalicijskog potencijala, Grmoja je ustvrdio kako Relković nije nikakav »guru« Mosta.


”On je bio član platforme Mosta, a odavno s nama ne surađuje, a što se tiče suicida, počinili bi ga samo da smo izdali svoje vrijednosti i ideale. Nije nam bitno želi li nas SDP i HDZ, bitno nam je da imamo potporu građana. Neprestano nam prilaze i daju ruku. Most bi nestao da je izdao svoje vrijednosti i ideale”, rekao je Grmoja.