Kritike predsjednice

Grbin o Kolindinom pozivu Putinu: ‘Još je jednom osramotila sebe i dužnost koju obnaša’

Hina

»Predsjednica Republike osramotila je sebe i dužnost koju obnaša svojim sramotnim izjavama u Argentini prije nekoliko dana... Po povratku u Hrvatsku dobila je priliku još jedno osramotiti sebe i dužnost koju obnaša«, izjavio je Grbin



Saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin zatražio je u petak da se što prije održi sastanak državnog vrha kako bi se uskladila hrvatska vanjska politika ustvrdivši kako je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović svojim pozivom ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu ugrozila položaj RH.


»Predsjednica Republike razgovarala je jučer s predsjednikom Ruske Federacije Putinom, te ga je pozvala da posjeti Hrvatsku…. Potom su novinari pitali predsjednika vlade Andreja Plenkovića što misli o tom pozivu, a on je odgovorio da je tu vijest pročitao«, rekao je Grbin nakon stanke na početku saborskog zasjedanja.


Plenković je, dodao je, nakon toga bio na sastanku Europskog vijeća na kojem je 28 šefova država i vlada EU jednoglasno utvrdilo da je upravo Rusija odgovorna za napad nervnim otrovom u Velikoj Britaniji.




Podsjetio je i kako je premijer oko 2 sata ujutro »imao dramatičnu izjavu da RH razmatra diplomatske mjere protiv Ruske Federacije i da se razmatraju dvije opcije: protjerivanje ruskih diplomata sa teritorija država članica EU i opozivanje europskih veleposlanika iz Moskve«.


»Predsjednica Republike osramotila je sebe i dužnost koju obnaša svojim sramotnim izjavama u Argentini prije nekoliko dana… Po povratku u Hrvatsku dobila je priliku još jedno osramotiti sebe i dužnost koju obnaša«, izjavio je Grbin ustvrdivši da je ovaj put ugrozila položaj Republike Hrvatske.


Branko Bačić (HDZ) odgovarajući Grbinu upitao je koji je SDP pravi i istinski, onaj koji danas proziva predsjednicu države zbog toga što poziva Putina u Hrvatsku ili onaj koji je prije 13 dana na konvenciji SDP-a »frenetičnim pljeskom« pozdravio ruskog veleposlanika u Hrvatskoj Anvara Azimova i pokazao što misle o politici Ruske Federacije.