Predsjednica izrazila zadovoljstvo

Grabar-Kitarović o nagodbi: ‘Moramo naučiti lekciju kako je stabilnost države i gospodarstva moguće graditi isključivo na zdravim osnovama’

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Prije svega, pozdravljam dogovor koji će, vjerujem, osigurati likvidnost, održivost i stabilnost poslovanja, kako Agrokora, tako i svih povezanih dobavljača i vjerovnika, te sačuvati radna mjesta velikog broja hrvatskih ljudi, poručila je Grabar-Kitarović



ZAGREB Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović izrazila je u utorak zadovoljstvo prihvaćanjem nagodbe i postignutim dogovorom Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora.


»Nakon što je izglasana nagodba o Agrokoru, želim izraziti svoje zadovoljstvo postignutim dogovorom Privremenog vjerovničkog vijeća. Drago mi je što su ovom nagodbom, kao i cijelim postupkom izvanredne uprave, spriječene moguće velike negativne posljedice na gospodarsku stabilnost Hrvatske«, stoji u izjavi predsjednice.


Prije svega, pozdravljam dogovor koji će, vjerujem, osigurati likvidnost, održivost i stabilnost poslovanja, kako Agrokora, tako i svih povezanih dobavljača i vjerovnika, te sačuvati radna mjesta velikog broja hrvatskih ljudi, poručila je Grabar-Kitarović.




Dodala je kako vjeruje da je u konačnici prevladana kriza koja je u prošloj godini dobrano potresla hrvatsko gospodarstvo i društvo.


»Iz svega moramo naučiti lekciju kako je stabilnost države i gospodarstva moguće graditi isključivo na zdravim osnovama, na vladavini prava i u okviru tržišta zasnovanog na poduzetničkoj slobodi, ali i jasnim pravilima poslovanja«, ističe Grabar-Kitarović.


Privremeno vjerovničko vijeće u utorak je na sjednici jednoglasno dalo suglasnost povjereniku Fabrisu Perušku na konačan tekst nagodbe u Agrokoru.