Predbožićno druženje

Grabar Kitarović: ‘Hrvatska je danas jedna od najprepoznatljivijih država u svijetu’

Hina

Foto Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto Zeljko Lukunic/PIXSELL

'Hrvatska je danas jedna od najprepoznatljivijih država u svijetu. Zahvaljujući i meni, i premijeru Plenkoviću, i ljudima kao što je izbornik Dalić iz vašeg kraja, znanstvenicima, ljudima koji znaju mogu i hoće. Drugima je dovoljan region, meni nije', poručila je Grabar Kitarović. 'Hrvatska na ovim izborima neće nasjesti na one koji govore 'normalno'', poručila je



VARAŽDIN Na predbožićnom druženju varaždinskog HDZ-a kandidatkinja te stranke za novi mandat Kolinda Grabar Kitarović ponovila je ocjenu kako je »prije 5 godina Hrvatska bila na koljenima, a danas je jedna od najprepoznatljivijih zemalja u svijetu«, te da na ovim izborima Hrvatska neće nasjesti na one koji govore »normalno«.


»Normalno« je izborni slogan predsjedničkog kandidata SDP-a Zorana Milanovića.


Hrvatska je danas jedna od najprepoznatljivijih država u svijetu


»Normalno je da vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada. Hrvatska na to neće nasjesti. Hrvatska zna koga izabrati, kako i kuda dalje«, ocijenila je u maloj dvorani varaždinske Arene Grabar-Kitarović, Zahvalila je članovima stranke i svima ostalima koji su joj dali potpis za kandidaturu za drugi predsjednički mandat.




»Kad sam se prije pet godina kandidirala za predsjednicu, uz potporu HDZ-a i koalicije, moja glavna motivacija bila su moja djeca. Želim da žive u uređenoj, demokratskoj, prosperitetnoj i voljenoj Hrvatskoj«, rekla je Grabar-Kitarović te nastavila da je Hrvatska danas jedna od najprepoznatljivijih država u svijetu.


»Zahvaljujući i meni, i premijeru Plenkoviću, i ljudima kao što je izbornik Dalić iz vašeg kraja, znanstvenicima, ljudima koji znaju mogu i hoće. Drugima je dovoljan region, meni nije«, poručila je i dodala da put u budućnost Hrvatske mora biti na temelju pomirbe prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.


»Možda ne mislimo jednako, ali imamo iste ciljeve – bogata i prosperitetna država da naša djeca žive ovdje i ostvare život kao i drugdje u svijetu. To je moj program«, rekla je Grabar-Kitarović.


Hrvatska uvažavana kao nikad dosad


Predsjednik varaždinske Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak ustvrdio je da je predsjednica svoj prvi mandat odradila odlično i da je Hrvatska članica UN-a, NATO saveza i EU-a vidljiva, uvažavana i cijenjena kao nikad dosad, »upravo zahvaljujući predsjednici i premijeru Andreju Plenkoviću«.


Saborski zastupnik Josip Križanić dodao je da je, nakon prvog predsjednika Franje Tuđmana, zaslužnog za stvaranje hrvatske države, Kolinda Grabar-Kitarović zaslužna za njezino brendiranje i pozicioniranje u svijetu.


Slično je rekao i predsjednik varaždinske Gradske organizacije HDZ-a i Gradskog vijeća Varaždina Damir Habijan ocijenivši da su odlučnost, toplina, srdačnost i neposrednost predsjednice prepoznati izvan Hrvatske i postali zaštitni znak naše zemlje.


Uoči dolaska u Arenu Grabar-Kitarović posjetila je Sveučilištu Sjever, a potom i središte grada gdje se održava varaždinski Advent.