Najbliži suradnici

Glasnogovornik predsjednice 32-godišnji Luka Đurić

Hina

D. Kovačević

D. Kovačević

Najbliži suradnici izabrane predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović bit će poznati do kraja tjedna, a Hini je u ponedjeljak iz njezinog tima potvrđeno da će Luka Đurić biti glasnogovornik Ureda predsjednice, dok će predstojnik Ureda biti Domagoj Juričić, a Natalija Hmelina šefica protokola



ZAGREB – Najbliži suradnici izabrane predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović bit će poznati do kraja tjedna, a Hini je u ponedjeljak iz njezinog tima potvrđeno da će Luka Đurić biti glasnogovornik Ureda predsjednice, dok će predstojnik Ureda biti Domagoj Juričić, a Natalija Hmelina šefica protokola.


Najveći dio suradnika bit će poznat do kraja tjedna, rečeno je Hini u Uredu izabrane predsjednice.I dok su se imena Juričića i Hmeline spominjala u medijima kao budući suradnici Grabar-Kitarović u njezinom uredu, novost je imenovanje Đurića.


Riječ je 32-godišnjaku koji je diplomirao na Vernu, a radio je u Zakladi Konrad Adenauer gdje je postao zamjenik voditelja Ureda zaklade u Zagrebu.




Iz tima Grabar-Kitarović ističu kako imenovanje Đurića potvrđuje riječi iz nedjeljnog inauguralnog govora prve hrvatske predsjednice kako će dati priliku mladima da se iskažu.


Grabar-Kitarović u svom je govoru, uz ostalo, istaknula kako će dati »sve od sebe da Hrvatsku učinimo bogatom državom, iz koje mladi neće odlaziti«.


Budući predstojnik Ureda predsjednice Domagoj Juričić rodio se 1974. godine i trenutačno je potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) za međunarodne odnose, a 40-godišnja Natalija Hmelina radila je u Ministarstvu vanjskih poslova te Ministarstvu pravosuđa.