Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
25. siječnja 2020.
Ispis članka: Gdje je bio Bandić dok se po Zagrebu pucalo? Nazdravljao je pivom s Halidom Bešlićem - Novi List

NoviList.hr

Gdje je bio Bandić dok se po Zagrebu pucalo? Nazdravljao je pivom s Halidom Bešlićem

Preča posla

22. rujan 2018 07:55

Napisao: P. N.

 Fotografiran je kako nazdravlja i ispija pivo s Halidom Bešlićem na pozornici RujanFesta na Bundeku

Filip Kos/PIXSELL

ZAGREB Dok su Zagrebom odjekivali pucnji u novom uličnom oružanom obračunu suprostavljenih romskih klanova, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić imao je ljepših dužnosti. Fotografiran je kako nazdravlja i ispija pivo s Halidom Bešlićem na pozornici RujanFesta na Bundeku.

Prema dostupnim informacijama, do oružanog sukoba došlo je ispred kuće obitelji Osmanović, čiji su članovi prije devet dana bili akteri oružanog obračuna s obitelji Zahirović u zagrebačkom Vukomercu. Bandić ondje nije najbolje prošao, jer su mu roditelji zabrinuti za sigurnost djece u bijesu zasuli automobil različitim predmetima.

Zagrebački gradonačelnik drugog je dana zajapurene prosvjednike nazvao "čoporom pijanaca krvavih očiju". No, došao je i tad na drugi prosvjed roditelja u Vukomerec, dijelio slatkiše i kavu, grlio se sa stanovnicima i pokušavao popraviti situaciju.

Tada je došlo i do incidenta između dijela prosvjednika i Pavle Kalinića, koji je ustao u gradonačelnikovu obranu, kad je Bandića jedan prosvjednik želio pljunuti. Bandić nije želio popustiti zahtjevu roditelja da se romska obitelj, s kojom već godinama doživljavaju probleme, iseli, jer "Zagreb nije grad slučaj".

No, što će sad reći, ako se potvrde neslužbene informacije, koje dolaze iz policijskih krugova, kako su u novom oružanom obračunu, niti dva tjedna poslije, ponovo sudjelovali isti zaraćeni romski klanovi?