Problemi pulskih radnika

Đuro Đaković Grupa: Nismo mi blokirali račun Uljanika

Hina

Jedan od pogona grupe Đuro Đaković / NL arhiva

Jedan od pogona grupe Đuro Đaković / NL arhiva

Đuro Đaković grupa priopćila je u četvrtak kako nije točno da je jedna od njezinih tvrtki blokirala računa Uljanika te da određeni broj tvrtki izvan Grupe u nazivu sadrži »Đuro Đaković«, ali Grupa nad njima nema upravljačku kontrolu



ZAGREB Đuro Đaković grupa priopćila je u četvrtak kako nije točno da je jedna od njezinih tvrtki blokirala računa Uljanika te da određeni broj tvrtki izvan Grupe u nazivu sadrži »Đuro Đaković«, ali Grupa nad njima nema upravljačku kontrolu.


»Tvrtke iz sastava grupacije Đuro Đaković nemaju poslovni odnos na temelju kojega bi izvršile blokadu računa tvrtke Uljanik d.d.«, kažu u Đuro Đaković Grupi.


Navode da su članice grupacije: Đuro Đaković Grupa, Đuro Đaković Specijalna vozila, Đuro Đaković Strojna obrada, Đuro Đaković Industrijska rješenje i Đuro Đaković Energetika i infrastruktura te da te tvrtke nisu blokirale račun Uljanika.




No ujedno upozoravaju da određeni broj trgovačkih društava nosi ime Đuro Đaković, a nisu članice grupacije Đuro Đaković te da nad njima Đuro Đaković Grupa nema upravljačku kontrolu niti uvida u poslovanje.


Iz Uljanika su jutros izvijestili da im je račun blokiran te da su u tijeku pregovori s ovrhovoditeljem da se račun odblokira, a Hina je prenijela neslužbenu informaciji iz izvora bliskog Upravi Uljanik Grupe prema kojoj je račun blokirala jedna od tvrtki iz sastava Đuro Đaković grupe, koja je u privatnom vlasništvu.


Popodne je Uprava Uljanik Grupe priopćila kako je račun Uljanika d.d. odblokiran, istaknula da je posvećena isplati zaostalih plaća te najavila da će sljedeći tjedan početi rješavati odnose s dobavljačima, s ciljem da se u što kraćem roku pokrene proizvodnja.


Premijer Andrej Plenković u četvrtak je na početku sjednice Vlade rekao da je nađen model isplate plaća radnicima Uljanik grupe za srpanj i kolovoz.


Ministar gospodarstva Darko Horvat izjavio je nakon sjednice Vlade kako je uvjeren da će tijekom sutrašnjeg dana početi isplate plaća u Uljanik Grupi.