Vremenska prognoza

Dojadilo vam je nestabilno vrijeme praćeno pljuskovima? Za vas nema dobrih vijesti sve do početka lipnja

P. N.

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza



Državni hidrometeorološki zavod za  danas najavljuje djelomice sunčano, no i dalje nestabilno vrijeme. Sredinom dana i poslijepodne uz promjenljivu naoblaku moguća je kratkotrajna kiša ili pljuskovi s grmljavinom, češće u sjeverozapadnim i gorskim predjelima. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, u Dalmaciji i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25 °C, u gorju ponegdje malo niža.


Ukoliko vam je nestabilno vrijeme praćeno skoro svakodnevnim oborinama već dojadilo, za vas, nažalost, nema baš dobrih vijesti. Ovakvo će vrijeme, pokazuju sve dugoročne projekcije, potrajati još barem dva tjedna – sve do prvog dijela lipnja.


DHMZ prognozira da su pljuskovi u Rijeci mogući i danas, dok će do kratkog smirivanja vremena doći sutra. Već od nedjelje opet će biti pljuskova, a u utorak i srijedu i nešto obilnije kiše. Nevremena su moguća i i za idući vikend, ali i kako smo već spomenuli, cijeli tjedan poslije. 




Ništa bolje vrijeme neće biti ni u kontinentalnoj Hrvatskoj. U Zagrebu će nakon lijepe subote u nedjelju opet biti pljuskova, a slično se nastavlja i idući tjedan.