Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 4
Sutra: 10° 10° 4
7. prosinca 2019.
Ispis članka: Divjak zaprepaštena napadom učenika na vjeroučitelja: 'Škola je mjesto nulte tolerancije na bilo koji oblik nasilja' - Novi List

NoviList.hr

Divjak zaprepaštena napadom učenika na vjeroučitelja: 'Škola je mjesto nulte tolerancije na bilo koji oblik nasilja'

Varaždinski slučaj

3. listopad 2018 13:34

Napisao: HINA

Ministarstvo poziva nadležna tijela da utvrde sve okolnosti te poduzmu odgovarajuće mjere, a školu da postupi sukladno propisima, dodala je poručivši da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja na raspolaganju za svu potrebnu pomoć školi i profesorima

 Snimio Denis Lovrović

ZAGREB Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u srijedu da je zaprepaštena nasrtajem učenika na profesora u Elektrostrojarskoj školi u Varaždinu, dodavši da je Ministarstvo na raspolaganju školi i profesorima za svu potrebnu pomoć.

»Zaprepaštena sam događajem u Elektrostrojarskoj školi Varaždin i takvo ponašanje je apsolutno nedopustivo. Škola je mjesto nulte tolerancije na bilo koji oblik nasilja, a pogotovo grubo fizičko nasilje«, istaknula je ministrica Divjak.

Ministarstvo poziva nadležna tijela da utvrde sve okolnosti te poduzmu odgovarajuće mjere, a školu da postupi sukladno propisima, dodala je poručivši da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja na raspolaganju za svu potrebnu pomoć školi i profesorima.

Učenik Elektrostrojarske škole Varaždin, kako prenose mediji, u ponedjeljak je nasrnuo na vjeroučitelja, kada se nakon razgovora sa školskim psihologom na kojemu su bili i njegovi roditelji i razrednica, vratio na nastavu. Razgovor s psihologom održan je zbog učenikova problematičnog ponašanja, a nakon napada na vjeroučitelja učenik je isključen iz škole.