Križni put do Zagreba

‘Desna noga mi je u potpunom raspadu’: Saša Pavlić na posljednjoj dionici puta trpi velike bolove

P. N.

Foto Kristina Štedul Fabac / PIXSELL

Foto Kristina Štedul Fabac / PIXSELL

Desna noga mi je u potpunom raspadu. Trebamo pomoć, napisao je na Twitteru jutros Pavlić, no naknadno je dodao kako je u apoteci Derjanović na putu dobio bandažu i lijekove za bolove. Također je osigurana i pomoć fizioterapeuta



Riječanin Saša Pavlić, koji je u subotu krenuo pješice prema Zagrebu kako bi skrenuo pažnju javnosti na nedopustivost kupnje borbenih aviona dok nema lijekova za bolesnu djecu, u dosta je teškom fizičkom stanju.


Iako je došao nadomak cilja, nekih tridesetak kilometara od Zagreba, noga koju je ozlijedio još u ponedjeljak, u prilično je teškom stanju.


– Desna noga mi je u potpunom raspadu. Trebamo pomoć, napisao je na Twitteru jutros Pavlić, no naknadno je dodao kako je u apoteci Derjanović na putu dobio bandažu i lijekove za bolove. Također je osigurana i pomoć fizioterapeuta.





Od križnog puta koji bi trebao završiti sutra u 11 sati na Markovom trgu, zasad ne odustaje. Dodao je kako ima veliku pomoć aktivista Marina Miočića Stošića i Zagrepčanina Martina Reskova, bez kojeg ne bi mogao dovršiti put.



Pavliću i ekipi će se pred Zagrebom pridružiti i skupina Riječana, koja će u znak podrške posljednji dio puta propješačiti zajedno s njim.


– Za početak smo osigurali dva automobila, voljeli bismo da nam se pridruži još ljudi. Tko može neka dođe sa svojim autom pa ćemo se rasporediti za put. Nakon okupljanja ispred Riječke banke krenut ćemo do Zagreba. Pronaći ćemo Saleta, tegliti mu malo taj križ, a i pokušati ga odvesti na piće ili večeru. Tko želi i ima vremena, može produžiti prema Zagrebu, a tko ne, vratit će se u Rijeku s ostalima. Voljeli bismo da nam se pridruži više Riječana i da ne ostane sve samo na lajkovima na Facebooku, te da svi zajedno šutke, bez transparenata i bez pompe šećemo zajedno sa Sašom Pavlićem – stoji u pozivu grupe Riječana.