START ispod praga

Dalija Orešković o pouci ovih izbora: ‘Uletio nam je Kolakušić…’

Bojana Mrvoš Pavić

Foto Dalibor Urukalović / PIXSELL

Foto Dalibor Urukalović / PIXSELL



ZAGREB Predsjednica START-a Dalija Orešković u svojem je stožeru okupila 50-tak ljudi, u atmosferi koja obećaje više od izlaznih anketa. One kažu da je ova mlada stranka dobila 2,6 posto glasova. 


– Zadovoljni smo s obzirom na to da smo na izbore izašli sami, u trenutku kad još nismo imali niti unutarnju organizaciju niti infrastrukturu, i sa samo 30.000 kuna potrošenih u kampanji. Naši ljudi rade u realnom sektoru pa niti ne mogu odvojiti vrijeme da putuju po Hrvatskoj, u kojoj izbore dobivaju novac i teren, kazala je Orešković.


Antikorupcija, razvoj i transparentnost tri su teme na kojima Start radi, i radit će, nastavlja.




–  “Uletio” nam je Kolakušić, s pričom u kojoj, međutim, ne znamo koji su njegovi svjetonazori i ekonomski pogledi, nije rekao ništa o europskim pitanjima. 


Naši su građani opravdano frustrirani porazom države na svim razinama, i naravno da su Kolakušićeve poruke sjele na plodno tlo. Imao je i dobar tajming za izlazak u javnost,  dok je i njegova kampanja na društvenim mrežama trajala i dvije godine, kaže čelnica Starta.


Ovi su izbori za njih, dodaje, dobra pouka, uz napomenu kako je čak zdravije krenuti s realne brojke i na zdravim temeljima nego bombastično, “nakon čega bi se do izbora vjerojatno “ispuhali”. 


Komentirajući percepciju sebe u javnosti kao, čest je komentar, “prepotentne političarke”, ističe kako ima čvrste stavove, ne povlađuje nikome i ne kalkulira, i to je ono za što je na ovim izborima možda platila najveću cijenu, zaključuje.