Facebook stranica otkriva šokantno stanje u učionicama

Crna strana e-dnevnika: Prijetio učeniku bušilicom, a ravnatelju nožem

Ingrid Šestan Kučić

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj

Tajna komunikacija škole i roditelja postala je mjesto na koje  učenici iz svih krajeva Hrvatske anonimno šalju »pothvate« iz školskih klupa  koje su kao opaske u e-Dnevnicima zapisali njihovi nastavnici 



Poštovani roditelji trebat će mi fotografija vašeg sina budući da sam zaboravila kako izgleda jer ne prisustvuje nastavi iz hrvatskog jezika, jedna je od bilješki nastavnice u e-Dnevniku kojem pristup imaju profesori, učenici i njihovi roditelji.


No, ono što je zamišljeno kao tajna komunikacija između škole i roditelja odnedavno je postalo javno dostupno na Facebook stranici »Dnevna doza e-Dnevnika« koja otkriva pravo stanje u hrvatskim učionicama za koje je malo reći da je šokirajuće.


Naime, Facebook stranica na koju učenici iz svih krajeva Hrvatske anonimno šalju svoje »pothvate« iz školskih klupa koje su kao opaske u e-Dnevnicima zapisali njihovi nastavnici otkriva tamnu stranu hrvatskih učionica.




U vrlo kratkom vremenu stranica je priskrbila više od 37 tisuća poklonika čiji broj svakodnevno rapidnom brzinom raste, a glavni akteri koji objavljuju svoje podvige natječu se čija će opaska u e-Dnevniku biti gora i šokantnija. 


Jedan od nastavnika tako je napisao »Nakon što je neprestano pričao na satu učenik je poslan ravnatelju i zatim prijetio ravnatelju da će ga izbosti nožem«, a samo dan ranije tom je istom učeniku zabilježeno »Učeniku prijetio bušilicom«, dok je drugi profesor nekom drugom hrvatskom školarcu zapisao »Govori učiteljici da je glupa, uzima stolicu i baca je kroz prozor i ne želi otići ravnatelju«.


Opširnije u tiskanom izdanju