Vremenska prognoza

Čeka nas toplo vrijeme, ali ovaj tjedan će vam svakodnevno trebati kišobrani

Hina

Arhiva NL

Arhiva NL



Toplo vrijeme zadržat će se i idući tjedan, ali će biti promjenjivo i uz gotovo svakodnevnu povremenu kišu i grmljavinu. 


U središnjoj Hrvatskoj danas će biti umjereno do pretežno oblačno, povremeno uz kišu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Jutro toplije od nedjeljnog, a najviša dnevna temperatura između 15 i 18 °C. U gorskoj Hrvatskoj pretežno oblačno, povremeno s kišom. Uz promjenljivu naoblaku kiše će biti i na sjevernom Jadranu, gdje će zapuhati umjeren sjeverozapadni vjetar. More umjereno valovito, a poslijepodnevna temperatura na Jadranu između 14 i 17 °C, u gorju od 10 do 13 °C.


Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije promjenljivo do pretežno oblačno, povremeno s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. Najviša temperatura između 14 i 16 °C. Puhat će umjeren, prema otvorenom i jak sjeverozapadni vjetar, a more će prema otvorenom jačati na valovito. I na jugu Hrvatske more u jačanju na valovito uz umjeren do jak sjeverozapadnjak. Uz promjenljivu naoblaku bit će kiše, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, koji ponegdje mogu biti i izraženiji. Poslijepodnevna temperatura oko 17 °C.”




U nastavku tjedna na kopnu promjenljivo, gotovo svakodnevno uz povremenu kišu. Najmanje će je biti na istoku zemlje, a od kontinentalnog područja najčešća u gorskim krajevima. Zadržat će se razmjerno toplo, osobito na istoku, a manji pad temperature zraka moguć je u četvrtak. I na Jadranu sljedećih dana promjenljivo, s povremenom kišom, ponegdje i pljuskovima s grmljavinom. U utorak ipak, nakon jutarnje kiše, do kraja dana uglavnom suho, uz dosta sunca.


Puhat će umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu sjevernog dijela u srijedu bura, a od četvrtka posvuda umjereno jugo. Prema kraju tjedna vjetar će okrenuti na umjerenu buru. Temperatura zraka bez znatnije promjene.”, prognozirala je za HRT Dunja Plačko – Vršnak.