SDP i dalje najpopularnija stranka

CRO Demoskop: Slavko Linić drugi najpozitivniji političar

Tihomir Ponoš

Pozitivan dojam o Slavku Liniću u mjesec dana skokovito je porastao s 2,4 posto na 5,7 u samo mjesec dana. Predsjednik Republike Ivo Josipović očekivano i tradicionalno je najpozitivnije ocijenjeni političar



ZAGREB  SDP je i dalje najpopularnija stranka, iako mu podrška pada, HDZ je drugi na toj ljestvici, podrška mu polako raste, a najveće iznenađenje istraživanja CRO Demoskopa je plasman ministra Slavka Linića na drugo mjesto ljestvice najpozitivnijih političara. 


   SDP podržava 23,9% ispitanika, najmanje od pobjede na parlamentarnim izborima, odnosno 0,9% manje nego prije mjesec dana.


Podrška HDZ-u iznosi 20,8%, a prije godinu dana iznosila je 17,1 posto.




Hrvatski laburisti treća su stranka koja premašuje petpostotni izborni prag i to s podrškom od 8,8%.


Pozitivan trend i dalje bilježi HNS i od ožujksih 2,6% podrške ta je stranka dosegla 4,2%.   

Predsjednik Republike Ivo Josipović očekivano i tradicionalno je najpozitivnije ocijenjeni političar. No, i on bilježi manji pad s 43,9 na 41,3 posto.


Biti ministar financija u zemlji u krizi i u kojoj sindikati zaposlenih čije plaće ovise o proračunu tjednima prijete štrajkom, a biti drugi na listi najpozitivnijih političara doista je začudan uspjeh.


Pozitivan dojam o Slavku Liniću u mjesec dana skokovito je porastao s 2,4 posto na 5,7 u samo mjesec dana.


Moguće je da su tome pridonijela rješenja koja je Linić predložio za kredite u švicarskim francima i za minuse po tekućim računima, a kojima bi se olakšao položaj građana. Na čelu negativno doživljenih hrvatskih političara nema promjena u poretku, ali ima u brojkama.


Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i dalje vodi u toj kategoriji, a u mjesec dana dodatno je pojačao negativan dojam koji ostavlja u javnosti i prešao je 30 posto.


Prije mjesec dana najnegativniji je bio za 29,6 posto, a sada 30,5 posto ispitanika. Na drugom je mjestu premijer Vlade Zoran Milanović, a negativan dojam o njemu solidno je pojačan u mjesec dana: sa 16,4 na 19%.