Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. siječnja 2020.
Ispis članka: Bura će danas prestati, za vikend se opet vraćaju vrući ljetni dani - Novi List

NoviList.hr

Bura će danas prestati, za vikend se opet vraćaju vrući ljetni dani

Vremenska prognoza

17. srpanj 2019 07:18

Napisao: P. N.

Idućih dana na Jadranu pretežno sunčano te vrlo toplo i vruće, osobito za vikend. Na sjevernom će dijelu ipak povremeno biti više oblaka, a uglavnom u petak i pokojeg pljuska

Foto Vedran Karuza

Jutro će danas biti razmjerno svježe uz temperaturu od 13 do 15 stupnjeva, a popodne vrlo toplo, oko 28. Samo će povremeno u Podunavlju puhati do umjeren sjeverozapadnjak, a mjestimice u središnjim predjelima jugoistočnjak. I ovdje će prevladavati sunčano, poslijepodne uz više oblaka, no uglavnom visokih, prozirnih. Najviša temperatura od 27 do 29 stupnjeva. 

Podjednaka dnevna temperatura uz sunčano vrijeme bit će i na sjevernom Jadranu, a ujutro od 18 do 22. Noću će puhati umjerena bura, podno Velebita ponegdje i jaka, koja će danju oslabjeti i okrenuti na vjetar s mora. U gorju i unutrašnjosti Istre jutro svježe, između 10 i 13 stupnjeva, a tijekom uglavnom sunčanog dana temperatura će porasti na vrijednosti od 25 do 28. U Dalmaciji obilje sunca te vruće poslijepodne. Još će u noći i ujutro puhati umjerena, lokalno i jaka bura, koja će danju okrenuti na zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenome moru i sjeverozapadnjak. Pritom će more biti malo do umjereno valovito, temperature između 22 i 24 stupnja.

I na jugu podjednako toplo more, a danju sunčano, na otocima i vedro te vruće uz temperaturu oko 30 stupnjeva. Ujutro duž obale toplo, oko 20, a u zaobalju ipak koji stupanj niža temperatura. Nakon bure, već će prijepodne zapuhati zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Idućih dana na Jadranu pretežno sunčano te vrlo toplo i vruće, osobito za vikend. Na sjevernom će dijelu ipak povremeno biti više oblaka, a uglavnom u petak i pokojeg pljuska. Danju će puhati vjetar s mora - jugozapadni i sjeverozapadni.

U unutrašnjosti u četvrtak i petak opet promjenljivo, uglavnom uz popodnevne pljuskove s grmljavinom. U subotu pak sunčanije, ujutro uz moguću kratkotrajnu maglu. Bit će stabilnije, no popodne je još poneki pljusak moguć u gorju. Temperatura će porasti, pa nam se za vikend vraćaju ljetni vrući dani, piše HRT.