Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
10. prosinca 2019.
Ispis članka: Brkić zavrnuo rukav pa pokazao skupocjeni sat. Povjerenstvo sad istražuje njegovu kolekciju - Novi List

NoviList.hr

Brkić zavrnuo rukav pa pokazao skupocjeni sat. Povjerenstvo sad istražuje njegovu kolekciju

Profesionalni kronograf

15. srpanj 2019 15:52

Napisao: Portal Novilist.hr

On tvrdi da je sat dobio na dar i da vrijedi manje od 30.000 kuna, što je granica na kojoj je dužan upisati ga u imovinsku karticu

Foto Dubravka Petric/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na temelju medijskih natpisa i novinarskih upita na današnjem je radnom sastanku donijelo odluku o otvaranju predmeta protiv potpredsjednika Sabora i potpredsjednika HDZ-a Milijana Brkića, javlja Telegram. 

Razlog otvaranja predmeta su skupocjeni ručni satovi, o kojima je danas pisao Jutarnji list.

Brkić je posljednjih dana viđen kako nosi sat Oris Aquis Depth Gauge Chronograph koji, piše Jutarnji, vrijedi 35.250 kuna. Riječ je o profesionalnom ronilačkom kronografu, koji može ići do dubine od 500 metara te posjeduje analogni dubinomjer, koji predstavlja izuzetnu rijetkost u mehaničkim satovima.

Jutarnji navodi kako Brkić iz godine u godinu ima sve više skupocjenih satova. Spominju i Breitling Chronomat Evolution za koji navode da mu se cijena kreće između 4.500 do 5.000 eura, te Omega Seamaster Planet Ocean. čija je trenutna maloprodajna cijena oko 42.000 kuna.

O podrijetlu najnovijeg skupocijenog sata i točnoj cijeni Telegram je pitao Brkića koji kaže kako njegov sat ne košta više od 30.000 kuna.

“Posjedujem jedino sat koji sam dobio kao obiteljski poklon za rođendan 2017. u vrijednosti manjoj od 30.000 kuna”, rekao je Brkić za Telegram.

U slučaju da je sat vredniji od 30.000 kuna, Brkić bi ga bio dužan upisati u imovinsku karticu, no on se zasad ondje doista ne nalazi.

Kao jedina pokretnina koju Brkić navodi u imovinskoj kartici je motocikl Harley-Davidson.