Glavni odbor SDP-a

Bernardić igra sve oštrije. “Vlada je ortačka skupina za izvlačenje novca iz Agrokora. Oni moraju otići!”

Tihana Tomičić

snimio Denis Lovrović

snimio Denis Lovrović

- Ortačka skupina izvlači novac iz Hrvatske u stilu privatizacije iz 90-ih godina, kad kupiš za 30, dobiješ povlaštenu informaciju, a onda prodaš za sto. To rade u ime svojih džepova, a ne za radnike Agrokora, rekao je.



ZAGREB – Ne, ne, neki ne mogu više voditi zemlju jer Hrvatska nije samo za ortake, ona je za sve. Ovaj premijer ne radi ništa, ova Vlada ne radi ništa, a jedino na čemu su snažno i ortački udruženi jest Agrokor, gdje im je cilj izvlačenje novca, izjavio je šef SDP-a Davor Bernardić na sjednici Glavnog odbora na Ibleru.


– Ortačka skupina izvlači novac iz Hrvatske u stilu privatizacije iz 90-ih godina, kad kupiš za 30, dobiješ povlaštenu informaciju, a onda prodaš za sto. To rade u ime svojih džepova, a ne za radnike Agrokora, rekao je.


Bernardić kaže da HDZ pušta spinove da SDP želi Agrokor poslati u stečaj, što demantira:




– Upravo suprotno, mi smo za vrijeme svoje vlade pokazali kako se spašavaju radna mjesta bez stečaja, time smo spasili najmanje 30.000 radnih mjesta, i da su nas slušali Agrokor bi sad već bio u procesu restrukturiranja, osigurao bi mu se dotok svježeg novca i bili bi zaštićeni domaći mali dobavljači, poljoprivrednici i zaposleni u Agrokoru. No, njih nitko ne zarezuje, jer postoji jasan plan za izvlačenje novca. A mi kažemo: hrvatska kompanija mora ostati u rukama Hrvatske, rekao je Bernardić, ponavljajući da Plenkovićeva Vklada mora otići.


Rekao je da SDP ulazi u novu fazu razvoja koja će ponuditi Hrvatsku za sve, što je očito novi moto stranke.


– Hrvatska za sve, a ne za ortake, rekao je.


Glavni odbor inače će dogovoriti hodogram usvajanja novog statuta i datum konvencije na kojoj će on biti usvojen, vjerojatno do kraja godine.