Poruka Plenkoviću

BERNARDIĆ O HIBRIDNOM RATU ‘Ako smo zaista napadnuti, mora se proglasiti izvanredno stanje’

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Ukoliko je Hrvatska u ratu premijer mora reagirati, ne može stajati sa strane i spinati po medijima. Ne vjerujem da bi to premijer tek tako bubnuo, rekao je Bernardić, naglašavajući da se u ratnoj situaciji treba proglasiti izvanredno stanje



Sve češće tvrdnje vladajućih o tome kako se Hrvatska nalazi u “hibridnom ratu”, danas je komentirao i šef oporbe Davor Bernardić. 


– Ako postoji dokaz toga što premijer tvrdi, da je Hrvatska u ratu s nekim, onda Plenković mora poduzeti sve da zaštiti Hrvatsku. Treba sazvati direktnu koordinaciju na najvišoj razini, sazvati najviša tijela države, informirati i oporbu i vidjeti što se sve može učiniti. 


Ukoliko je Hrvatska u ratu premijer mora reagirati, ne može stajati sa strane i spinati po medijima. Ne vjerujem da bi to premijer tek tako bubnuo, rekao je Bernardić, naglašavajući da se u ratnoj situaciji treba proglasiti izvanredno stanje.




. Ako nas netko napada naš je zadatak da se obranimo i zaštitimo hrvatske nacionalne interese. Ne vidim da premijer to radi i nije mi jasno što smjera. Ne može se to tek tako izjaviti i onda – vuk pojeo magare, dodao je Bernardić, koji je prethodno u Saboru imao još jedan oštar istup.


Zastupnike je pozvao da u četvrtak ne glasaju za zaključak o ukidanju Povjerenstva za Agrokor. Rekao je da se svaki tjedan pojavljuju novi dokazi o umiješanosti aktera vlasti u aferu Agrokor. 


– Država je s Vupikom direktno izgubila 300 milijuna kuna. Stoga nije ni čudo da pokušavate gurnuti stvari pod tepih. No možete što hoćete, ali ne možete dokle hoćete, zaključio je.